KAM didina finansavimą Lietuvos šaulių sąjungai | kl.lt

KAM DIDINA FINANSAVIMĄ LIETUVOS ŠAULIŲ SĄJUNGAI

  • 0

Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) trečiadienį pasirašė biudžeto lėšų naudojimo sutartį, kurioje numatyta, kad kitais metais sąjungai skiriamos lėšos augs iki 13,6 mln. eurų.

„(...) Norime, kad organizacija visapusiškai stiprėtų, todėl kitais metais finansavimas Lietuvos šaulių sąjungai dar labiau didėja. Jų suplanuoti įsigijimai ir bendros veiklos tikimės prisidės prie šaulių organizacijos plėtros“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Kaip nurodo ministerija, didinamas LŠS finansavimas bus naudojamas rengti organizacijos narius ir visuomenę pilietiniam pasipriešinimui, jaunimo pilietiniam ugdymui, kovinių šaulių būrių ir komendantinių LŠS ginkluoto pasipriešinimo vienetų rengimui ir aprūpinimui.

Siekiant užtikrinti efektyvų LŠS veiklos organizavimą ir užduočių įgyvendinimą bus finansuojamas didesnis etatų skaičius organizacijoje, tam skiriant 200 tūkst. eurų.

Pilietiškumo ugdymui ir jaunųjų šaulių veikloms kitais metais KAM skiria 2,5 mln. eurų. Bus tęsiamas 2022 m. inicijuotas KAM, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir LŠS bendradarbiavimas, kurio pagrindu organizuojami trijų dienų Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursai devintų klasių moksleiviams.

Ateinančių metų LŠS finansavime kariniam šaulių rengimui numatyti 5 mln. eurų. Įsigyjant ryšių įrangą, ginkluotės atsargas, šaudmenis ir termovizorius bus užtikrintas geresnis kovinių šaulių būrių ir komendantinių LŠS ginkluoto pasipriešinimo vienetų aprūpinimas, stiprinama sąveika su Lietuvos kariuomene pratybų metu, rašoma ministerijos pranešime.

Lietuvos šaulių sąjunga vienija daugiau kaip 14 tūkst. patriotiškai nusiteikusių Lietuvos Respublikos piliečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS