Atlantai ir kūdros | kl.lt

ATLANTAI IR KŪDROS

Kaunietis Aurimas Valujavičius – pirmasis lietuvis, vienviete irkline valtimi perplaukęs Atlantą. Ties kuriuo žodžiu dėtumėte prasminį kirtį? „Įveikė Atlantą. Vienas pats. 121 diena – nebloga galimybė susipažinti su savimi“, – savo feisbuko paskyroje parašė lenktynininkas Benediktas Vanagas. Taikli mintis – ir mums visiems neprošal susipažinti su savimi. Kaip mes įprasminome šį istorinį finišą?

Tas būrelis tautiečių Amerikoje ir Aurimo artimųjų toli gražu nepriminė sutiktuvių, kokios derėjo po tokio žygio. Žinoma, Majamis toli, tačiau šiais laikais, kai pasveikinti žmogų gali bet kuriame pasaulio krašte, pagerbti didvyrišką lietuvį, kaunietį mūsų valdžioms atrodė per sudėtinga ar per prasta? Gal mes tiesiog reportaže nepamatėme Lietuvos ambasados atstovų, kurie būtų parodę šalies dėmesį į istoriją patekusiam tautiečiui? Gal Kauno savivaldybės sveikinimas ypatingąjį miestietį pasiekė anoniminiu būdu? Gal mūsų valdžiavyriai pagalvojo: et, tegul mosuoja sau irklais vyrukas! Čia juk ne krepšinis, kai paskui savo komandą į pasaulio kraštą lėktum, o solidesnę pergalę stadionuose atšvęstum.

Šiais laikais, kai pasveikinti žmogų gali bet kuriame pasaulio krašte, pagerbti didvyrišką lietuvį, kaunietį mūsų valdžioms atrodė per sudėtinga ar per prasta?

Kol kas atrodo, kad S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-mečiui solo kelionę per Atlantą dedikavusį A. Valujavičių labiausiai pagerbė jo kaimynai. Geležinio Vilko gatvės 15-uoju numeriu pažymėto daugiabučio bendruomenė didžiuliu piešiniu ant pastato sienos įamžino du savo namo gyventojus – aktorę Evą Smoriginaitę ir keliautoją Aurimą Valujavičių.

Opozicinių partijų atstovės feisbuke dalijasi iniciatyvomis teikti A. Valujavičiaus kandidatūrą Miesto garbės piliečio vardui gauti. Galgi pažadins rinkimų euforijos vis dar apsvaigintą Kauno valdžią ir padės suprasti, kad ne vien savo sutvarkytomis gatvėmis gražus Kaunas – ir savo žmonėmis. Mums, eiliniams, – irgi testas. Gal žmogus, savo žygdarbiu taip primenantis Lietuvą – mažą valtelę istorijos atlantuose, labiau vertas dėmesio nei instagraminių žvaigždučių skyrybos ir turto dalybos?

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

žiūrėk, cha cha cha

bukalaurą apgynė. Be Putino jau išmoko Kremlius ir šunsuja. Net ne bukalaurą,mokslų daktarą tema kiek karvė pribezda biodujų per parą.

Klausimas

> to cha cha cha ............................ Na, o su kuo turėjo lytinius santykius Kremliaus šunaujos motinos, pagimdžiusios tokius besikeikiančius ir besikoliojančius idiotus.

to cha cha cha

Yra kategorija mužikų litvinų kurie žino tik putinas. protingesni dar kremlius ir šunys. Ir tai tik todėl kad jų motinos turėjo lytinių santykių su asilais. Tai ir gimė atsilupę išakėliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS