Reputacinė trauma | kl.lt

REPUTACINĖ TRAUMA

2024-ieji dar tik prasidėjo, o kai kam pagrindinis metų sporto įvykis jau nuaidėjo. Vieniems Žaliasis drakonas iškart atnešė triumfo akimirkų, kitiems – skaudžiausius karjeros pralaimėjimus.

Sausį finišavusiose Dakaro lenktynėse Benediktas Vanagas tapo pirmuoju lietuviu, prestižinėje visureigių „Ultimate“ klasėje įsiveržusiu į geriausiųjų dešimtuką. Čia pat plačiai nuaidėjo Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, nuvilnijęs ne tik mūsiškių istorine bronza, bet ir skandalais užkulisiuose.

Dar skambiau driokstelėjo krepšinio ugnikalnis. „Gargždų“ klubo bankroto istorijoje iškalbinga tai, kad tokių reputacinių katastrofų pastaraisiais metais išvengė net skandaluose besimurkdžiusio futbolo atstovai – kad ir ta pati Gargždų "Bangos" vienuolikė. O čia – pati Lietuvos krepšinio lyga (LKL), pretenduojanti į pavyzdinių Europos krepšinio lygų vardą! Gėdingai skamba klubą valdžiusio Klaipėdos krašto verslininko pasiteisinimas, kad organizaciją bankrutuoti verčia rajono savivaldybės nenoras perimti jo įsipareigojimus ir valdiškais pinigais užlopyti finansines skyles. Tik įdomu, kodėl žaidėjai, užuot pasirinkę sąžiningus tos pačios LKL klubus, turėjo šitiek ubagauti pas melagius Gargžduose?

Panašu, kad pačiai LKL teks įsikalti sau į galvą: klubų licencijavimo barjeras turi būti ne formalus akių dūmimas.

Akivaizdu, kad šis akligatvis buvo nuspėjamas jau seniai. Praėjusį sezoną LKL debiutavusi Gargždų organizacija jau pernai turėjo finansinių rūpesčių, bet lygos vadovai šią vasarą rimtų problemų neįžvelgė. Nepaisant skolų buvusiems žaidėjams, leido registruoti naujus, tikėjo raštais dėl esą garantuojamo biudžeto, kuris pagal LKL nuostatus privalo siekti bent 600 tūkst. eurų. Noras žūtbūt plėsti lygos dalyvių skaičių iki Lietuvai vargiai įkandamos dvylikos klubų ribos sugrįžo it bumerangas. Ir smogė sugriaudamas ne tik klubo, bet ir visos lygos įsipareigojimus rėmėjams, televizijai, reklamos užsakovams. Galų gale – sirgaliams. Panašu, kad pačiai LKL teks įsikalti sau į galvą: klubų licencijavimo barjeras turi būti ne formalus akių dūmimas, o pagrįstas realiais skaičiais ir ne popierinėmis garantijomis.

Gairės: LKL, krepšinis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS