ES ginčija Vengrijos sprendimą išvaryti 700 prekeivių žmonėmis | kl.lt

ES GINČIJA VENGRIJOS SPRENDIMĄ IŠVARYTI 700 PREKEIVIŲ ŽMONĖMIS

  • 4

Europos Komisija penktadienį pradėjo dar vieną teisinę procedūrą prieš Vengriją, užginčydama sprendimą išvaryti 700 sulaikytų prekeivių žmonėmis.

Balandžio mėnesį premjero Viktoro Orbano vyriausybė nusprendė paleisti 700 kalintų kontrabandininkų ir nurodė jiems per tris dienas išvykti iš Vengrijos.

Budapeštas sako, kad šalies kalėjimuose yra 2,6 tūkst. užsieniečių iš 73 valstybių, kad jie sudaro 13 proc. visų kalinių ir labai brangiai atsieina mokesčių mokėtojams.

Tačiau EK sako, kad nebuvo įdiegta jokių sistemų stebėti, ar tie asmenys atliks likusią bausmės dalį savo kilmės šalyse.

Austrija, kuri ypač pasipiktino Vengrijos sprendimu, sugriežtino savo sienų kontrolę tikėdamasi užkirsti kelią nuteistųjų atvykimui.

„Komisija mano, kad tokios sutrumpintos sankcijos (...) asmenims, nuteistiems už kontrabandos nusikaltimus, nėra nei veiksmingos, nei atgrasančios, jomis neatsižvelgiama į aplinkybes“, – sakoma EK pareiškime.

Vengrija dabar per du mėnesius turėtų paaiškinti, kaip ketina reaguoti į Briuselio susirūpinimą. Jei ji to nepadarys, EK gali parengti bylą prieš Budapeštą.

Vengrų užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto (Pėteris Sijartas) pasmerkė šį žingsnį ir pareiškė, jog prekeiviai žmonėmis gali veikti tik todėl, kad Europos Sąjungos įstatymai esą skatina migraciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ogi

tuos parazitus perduoti banderovcam /kariaut/ o putka juos ten ir sulygina su visais nes nei merkel su ursulem atsiribos nuo sios saikos nors pacios iklimpusios iki ausu korupcijose ir d ir cia tik KT ?? z=0

Anonimas

Vergvaldziai yra JevroPiderSojuzo pasididziavimas. Uz tai kad juos nori Vengrija isvyti tai reikia kas antra vengra statyti prie sienos Vengrija reikia SUNAIKINTI kaip piktybini vezi.

Išvada

Vengrijos valdžia, skirtingai nuo Lietuvos, rūpinasi savo šalimi. Mūsiškė tik pataikauja USA ir dreba iš baimes, kad nesugrįžtų rusai ir neatimtų prisivogtų turtų....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS