J. Bidenas teigia nesiekiantis platesnio karo Artimuosiuose Rytuose | kl.lt

J. BIDENAS TEIGIA NESIEKIANTIS PLATESNIO KARO ARTIMUOSIUOSE RYTUOSE

  • 2

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį sakė, kad nesiekia didinti įtampos Artimuosiuose Rytuose, užsiminęs apie karinį atsaką Iranui po drono smūgio Jordanijoje, per kurį žuvo trys JAV kariai.

J. Bidenas, kuris artėjant rinkimams susidūrė su didėjančiu spaudimu, sakė, kad laiko Iraną atsakingu už ginklų tiekimą žmonėms, įvykdžiusiems išpuolį, per kurį žuvo trys JAV kariai.

J. Bidenas anksčiau kaltino Irano remiamus kovotojus, įvykdžiusius pirmąjį mirtiną smūgį prieš JAV karius regione nuo spalį prasidėjusio Izraelio ir „Hamas“ karo.

„Taip“, – Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė J. Bidenas, paklaustas, ar jau apsisprendė dėl savo atsako, tačiau nedetalizavo, kokių veiksmų imsis.

„Nemanau, kad mums reikia platesnio karo Artimuosiuose Rytuose. Aš to nesiekiu“, – Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė J. Bidenas, prieš išvykdamas į rinkimų kampanijos kelionę Floridoje.

Respublikonai ragino 81-erių demokratą nubausti Iraną už drono smūgį JAV kariniam objektui netoli Jordanijos ir Sirijos sienos sekmadienį, o kai kurie pasisakė už tai, kad būtų tiesiogiai smogta pačiam Iranui.

Tačiau J. Bideno administracija mano, kad smūgis Irano teritorijai gali sukelti platesnio masto karą Artimuosiuose Rytuose, todėl labiau tikėtini smūgiai Irano remiamoms sukarintoms grupuotėms ir galbūt Irano revoliucinės gvardijos objektams kitose šalyse, pranešė JAV žiniasklaida

Baltieji rūmai pirmadienį pažadėjo labai reikšmingą atsaką.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dar

Nukals tuzina Amaryno Uteliuku,prades gidoti kad JAValkatyno bazes sunku islaikyti,laikas -GO HOME.

nekiskit

i ukraina dolerius,duokit sviediniu ir raketu ,ar kitokiu ginklu,gi pinigus vagia ,kol nusipirks ginkluote ,tai rusai bus jau okupave Ukraina ir ateje jau i cia .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS