JAV paskelbė apie naują 150 mln. dolerių vertės karinę pagalbą Ukrainai | kl.lt

JAV PASKELBĖ APIE NAUJĄ 150 MLN. DOLERIŲ VERTĖS KARINĘ PAGALBĄ UKRAINAI

  • 0

JAV ketvirtadienį paskelbė apie naują 150 mln. dolerių (142, 28 mln. eurų) vertės karinės pagalbos Ukrainai paketą, į kurį įtraukta artilerijos amunicija ir mažo kalibro šoviniai, taip pat prieštankiniai ginklai.

Vašingtonas yra neabejotinai didžiausias Kyjivo saugumo pagalbos teikėjas – nuo Rusijos pajėgų įsiveržimo 2022 metų vasarį Ukrainai skyrė 43,9 mlrd. dolerių (41,64 mlrd. eurų).

Tačiau griežtosios linijos respublikonų įstatymų leidėjų pasipriešinimas sukėlė abejonių dėl būsimos pagalbos Kyjivui, todėl dabar JAV vyriausybė, nesulaukusi naujų lėšų iš Kongreso, vadovaujasi anksčiau patvirtintais pagalbos teikimo principais.

Pentagonas išplatintame pareiškime nurodė, kad naujausias karinės pagalbos Ukrainai paketas grindžiamas praėjusiais finansiniais metais Kyjivui numatytomis lėšomis.

„[JAV prezidento Joe] Bideno (Džo Baideno) administracija ragina Kongresą įvykdyti savo įsipareigojimą Ukrainos žmonėms ir skirti papildomą finansavimą, kad Ukraina ir toliau turėtų tai, ko jai reikia, norint apsiginti nuo žiauraus Rusijos pradėto karo“, – sakoma pareiškime.

Naujausią paketą taip pat sudaro oro gynybos raketos, naktinio matymo prietaisai, sprogmenų neutralizavimo įranga ir apranga šaltajam metų laikotarpiui.

Jungtinės Valstijos buvo vienos iš karinės paramos Ukrainai iniciatorių, greitai sukūrusios tarptautinę koaliciją Kyjivui paremti po to, kai Rusija pasiuntė karius į Ukrainą ir koordinavo dešimčių šalių pagalbą.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV, karinė pagalba Ukrainai, Pentagonas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS