Pentagonas veiksmingai bendradarbiaus su naujuoju vyriausiuoju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu | kl.lt

PENTAGONAS VEIKSMINGAI BENDRADARBIAUS SU NAUJUOJU VYRIAUSIUOJU UKRAINOS GINKLUOTŲJŲ PAJĖGŲ VADU

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis turi teisę nuspręsti, kas vadovaus šalies ginkluotosioms pajėgoms, o Jungtinės Valstijos veiksmingai bendradarbiaus su naujuoju vyriausiuoju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu.

Apie tai pranešė JAV gynybos sekretoriaus pavaduotoja tarptautinio saugumo reikalams Celeste Wallander.

„Prezidentas V. Zelenskis yra šalies prezidentas, o Ukrainoje, kitaip nei Rusijoje, ginkluotosios pajėgos yra kontroliuojamos demokratišku ir civiliniu būdu“, – kalbėjo Pentagono atstovė.

C. Wallander Oleksandrą Syrskį pavadino „patyrusiu ir sėkmingu vadu“.

Pranešama, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis susitiko su vyriausiuoju ginkluotųjų pajėgų vadu Valerijumi Zalužnu ir padėkojo jam už tai, kad dvejus metus vadovavo Ukrainos gynybai.

Naujuoju vyriausiuoju ginkluotųjų pajėgų vadu prezidentas paskyrė generolą pulkininką Oleksandrą Syrskį.

Nuo karo veiksmų Ukrainos rytuose pradžios O. Syrskis vadovavo kovos su terorizmu operacijų štabui. Jis buvo vienu iš svarbiausių KTO pajėgų vadų mūšiuose už Debaltsevą 2015 m. žiemą bei koordinavo Ukrainos kariuomenės pasitraukimą iš Debaltsevo – O. Syrskio įsteigta grupė „Bars“ dengė iš miesto besitraukiančius ukrainiečių karius.

2016 m. jis vadovavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bendram operacijų štabui, koordinuojančiam įvairių Ukrainos saugumo pajėgų veiksmus Donbase. 2017 m. jis vadovavo visoms kovos su terorizmu operacijoms rytų Ukrainoje, kurias ilgainiui pakeitė jungtinių pajėgų operacijos.

Nuo 2019 m. gegužės 6 m. iki rugpjūčio 5 d. jis buvo ginkluotųjų pajėgų bendrų operacijų štabo vadu. Nuo 2019 m. rugpjūčio 5 d. O. Syrskis vadovavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgoms.

Plataus masto rusų invazijos Ukrainoje pradžioje O. Syrskis buvo atsakingas už Kyjivo gynybą, o vėliau buvo vienu iš ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo Charkivo regione vadų.

Gairės: Oleksandrą Syrskis, Pentagonas, JAV, vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS