Pentagonas nepatvirtino informacijos, kad amunicijos tiekimas Ukrainai sumažėjo 30 proc. | kl.lt

PENTAGONAS NEPATVIRTINO INFORMACIJOS, KAD AMUNICIJOS TIEKIMAS UKRAINAI SUMAŽĖJO 30 PROC.

JAV gynybos departamentas nepatvirtino žiniasklaidos pranešimų, kad esą NATO standarto amunicijos tiekimas Ukrainai sumažėjo 30 proc., kai prasidėjo Izraelio karas prieš „Hamas“.

Tai trečiadienį praneša portalas „rbc.ua“, remdamasis Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh.

„Klausykite, aš taip nesakyčiau. Mes įstengėme suteikti Ukrainai tai, ko jai reikia per kontrpuolimą, ir mes toliau aprūpinsime Ukrainą žiemos laikotarpiu“, – pareiškė S. Singh.

Ji pabrėžė, kad JAV tuo pat metu gali remti ir Ukrainą, ir Izraelį.

Jie (JAV pareigūnai) mums teigė, kad tai neturės įtakos (JAV) įsipareigojimams, bet turėjo.

Pasak S. Singh, vienintelis būdas užtikrinti tolesnę paramą Ukrainai – naujo karinės pagalbos paketo priėmimas Kongrese.

Antradienį „ABC News“ pranešė, kad NATO standarto artilerijos sviedinių tiekimas Ukrainai iš JAV sumažėjo „daugiau kaip 30 proc. nuo to laiko, kai praėjusį mėnesį prasidėjo Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože“.

Kaip pažymima publikacijoje, 155 mm artilerijos sviediniai tikriausiai yra svarbiausia amunicija Ukrainai kovoje su Rusijos kariuomene, o dalis Ukrainai skirtų amerikiečių atsargų buvo peradresuotos Izraeliui.

Oficialūs JAV asmenys pastarosiomis savaitėmis kelis kartus pareiškė, kad Izraelio aprūpinimas šaudmenimis neturės įtakos karui Ukrainoje.

„Jie (JAV pareigūnai) mums teigė, kad tai neturės įtakos (JAV) įsipareigojimams, bet turėjo“, – sakė neįvardytas Ukrainos atstovas.

Anot jo, šie gyvybiškai svarbūs artilerijos sviediniai sudaro „apie 60–70 proc. visų tiekimų“.

Aukštas JAV gynybos departamento atstovas pareiškė, kad amunicijos tiekimo mažėjimas „niekaip nesusijęs su tuo, kas vyksta Gazos Ruože“.

Gairės: JAV, Pentagonas, amunicijos tiekimas Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS