Iš ligoninės paleistas popiežius Pranciškus vadovauja Verbų sekmadienio apeigoms | kl.lt

IŠ LIGONINĖS PALEISTAS POPIEŽIUS PRANCIŠKUS VADOVAUJA VERBŲ SEKMADIENIO APEIGOMS

Popiežius Pranciškus atvyko į Šventojo Petro aikštę Verbų sekmadienio apeigoms, kitą dieną po to, kai buvo paleistas iš ligoninės, kur pateko dėl bronchito.

Pranciškaus hospitalizacija dėl kvėpavimo sunkumų sukėlė nuogąstavimų, kad jis negalės dalyvauti apeigose svarbiausią krikščionių kalendoriaus savaitę.

Tačiau 86 metų pontifikas žadėjo, kad dalyvaus Verbų sekmadienio apeigose, ir pamojavo susirinkusiesiems, kai popiežiaus automobiliu buvo vežamas į Vatikano aikštę, papuoštą tūkstančiais gėlių ir kitokių augalų.

Jis atrodė rimtas, kai Vatikano aikštėje 30 000 žmonių akivaizdoje pradėjo Verbų sekmadienio mišias.

Verbų sekmadienis žymi Jėzaus atvykimą į Jeruzalę prieš jo nukryžiavimą. Per Velykas, kurios šiemet minimos balandžio 9 dieną, krikščionys švenčia Jėzaus prisikėlimą iš numirusių.

Šeštadienį, kai Pranciškus po trijų parų paliko Romos Gemelli (Džemelio) ligoninę, popiežius šypsojosi ir maloniai bendravo su minia.

Kažkieno paklaustas, kaip jaučiasi, jis su šypsena ištarė: „Aš vis dar gyvas!“

Pastaraisiais metais 1,3 mlrd. pasaulio katalikų vadovas vis dažniau susiduria su sveikatos problemomis, įskaitant kelio problemas, dėl kurių yra priverstas naudotis neįgaliojo vežimėliu arba ramsčiuotis lazdele.

Pranciškus tikriausiai liks sėdėti per visas sekmadienio mišias, o ceremonijai prie altoriaus vadovaus kardinolas.

Vatikanas teigė, kad tokia tvarka buvo nustatyta prieš popiežiaus ligą, nes jis nebegali ilgai stovėti.

Pranciškus blogai pasijuto trečiadienį po bendrosios audiencijos Šv. Petro aikštėje, tačiau jo būklė pagerėjo išrašius antibiotikų.

Ši hospitalizacija buvo antroji nuo 2021 metų, kai jam buvo atlikta storosios žarnos operacija, taip pat Gemelli ligoninėje.

Pastaraisiais metais vis didėjančios Pranciškaus sveikatos problemos sukėlė visuotinį susirūpinimą, įskaitant spėliones, kad jis gali nuspręsti išeiti į pensiją, o ne likti dirbti iki gyvenimo pabaigos.

Praėjusį mėnesį sukako 10 metų, kai Pranciškus tapo pasaulinės Katalikų Bažnyčios vadovu.

Jis įgyvendino svarbias valdymo reformas ir siekė sukurti atviresnę, labiau užjaučiančią Bažnyčią, nors susidūrė su vidiniu pasipriešinimu, ypač iš konservatorių pusės.

Pranciškus ne kartą yra sakęs, kad svarstytų galimybę atsistatydinti, jei sušlubuotų sveikata, tačiau anksčiau šiemet pareiškė, kad kol kas neketina pasitraukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

uzkreciantis paprociu ivaizdis kaip celibatas o inkvizicija perduota politikams kuriuos monarhai pareguliuoje o vatikans tik stebi ir zodziais /pristabdo/ is isiautejusius svabistus =z

sergantis LOPL

manęs niekad neguldė į ligoninę dėl paūmėjusio bronchito ,todėl galiausiai išsivystė lėtinė opstrukcinė plaučių liga (LOPL).O juk teigiama ,kad prieš dievą visi lygūs

SUSIJUSIOS NAUJIENOS