Nuteista Rusijos agentė M. Butina paleista iš kalėjimo | kl.lt

NUTEISTA RUSIJOS AGENTĖ M. BUTINA PALEISTA IŠ KALĖJIMO

Rusijos pilietė Marija Butina, prisipažinusi veikus kaip slaptoji Kremliaus agentė ir mėginus infiltruotis į JAV konservatorių politines organizacijas, prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) ateinant į valdžią, penktadienį buvo paleista iš federalinio kalėjimo.

Apie tai pranešė JAV Imigracijos ir muitinės tarnyba, nurodžiusi, kad šiuo metu prižiūri M. Butiną. Ji dabar turėtų sugrįžti į Rusiją, nes atliko 18 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Pernai gruodį 30 metų M. Butina pagal susitarimą su prokurorais prisipažino, kad be registracijos veikė šalyje kaip užsienio vyriausybės agentė. Ji buvo nuteista kalėti 18 mėnesių, ir teisėjai įskaitė jai pusę atliktos bausmės.

M. Butina taip pat prisipažino, kad pasinaudojo savo ryšiais su JAV Nacionaline šaulių asociacija (NRA), siekdama užmegzti neteisėtus ryšius su amerikiečių konservatoriais per 2016 metų kampaniją prieš prezidento rinkimus, kai D. Trumpas įveikė demokratę Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Ši byla nesusijusi nuo specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) tyrimo dėl numanomų Rusijos ir D. Trumpo rinkimų štabo ryšių.

Buvusi Rusijos senatoriaus Aleksandro Toršino padėjėja ir visuomeninio judėjimo „Teisė į ginklą“ įkūrėja nuvyko į JAV turėdama studentės vizą, nes iki 2018 metų pavasario mokėsi viename universitete Vašingtone.

Amerikiečių teisėsauga įtaria, kad M. Butina mažiausiai nuo 2015 metų Rusijos naudai vykdė konspiracinę veiklą, veikė kaip rusų valdininko agentė ir naudojosi asmeniniais ryšiais su amerikiečiu, įtakingu JAV politikos veikėju.

Po deportacijos rusė 10 metų negalės prašyti išduoti jai vizą į JAV.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

DIEDUKAS

EILINI KARTĄ JANKIAI APSIŠIKO.BŪTU RUSIJOS AGENTĖ,NUTEISTU KOKIAI 30 METŲ.GERIAUSIU ATVEJU BŪTU APSIKEITIMAS.DABAR APSIŠIKĖLIAI GRĄŽINO SU ŠTAMPU AGENTĖ.GAL PREKYBOS,TAI PATIKĖČIAU.CHA,CHA....KONSERVINĖMS ŽIŪRKĖMS.

Azuolas

Ziurke. Pagarbiai.

Mankurtija

Kiek ten visokiu snipu ir kitu galvazudziu ruosiama... Siaubas, ne valstybe...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS