O. Scholzas pakartojo: „Taurus“ raketos nebus perduotos, siekiant išvengti įsitraukimo į karą | kl.lt

O. SCHOLZAS PAKARTOJO: „TAURUS“ RAKETOS NEBUS PERDUOTOS, SIEKIANT IŠVENGTI ĮSITRAUKIMO Į KARĄ

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas vėl atmetė galimybę šiuo metu Ukrainai tiekti sparnuotąsias raketas „Taurus“, motyvuodamas tuo, kad Vokietijai kyla pavojus būti įtrauktai į karą.

„Mane stebina, kad kai kurių žmonių tai visiškai nejaudina, kad jie net nesusimąsto, ar tai, ką mes darome, negali lemti įsitraukimo į karą“, – pirmadienį Berlyne vykusioje dpa redakcijos konferencijoje sakė O. Scholzas.

Kancleris tęsė: „Tai labai toli siekiantis ginklas. O tai, ką daro britai ir prancūzai, kalbant apie taikinių kontrolę ir viską, kas susiję su taikinių kontrole, negali būti daroma Vokietijoje. Tai žino visi, kurie turėjo reikalų su šia sistema“.

Jis teigė esąs nustebęs, kad šis klausimas užduodamas vis iš naujo, ir pridūrė, kad jį „labai erzina pusiausvyros trūkumas“ tarp to, ko iš tikrųjų reikia dabar, ir diskusijų apie šią vieną sistemą.

Mane stebina, kad kai kurių žmonių tai visiškai nejaudina, kad jie net nesusimąsto, ar tai, ką mes darome, negali lemti įsitraukimo į karą.

„Ukrainai trūksta visų įmanomų ilgių ir atstumų amunicijos, bet ne šio esminio dalyko iš Vokietijos“, – sakė jis, atsakydamas į klausimus apie raketų sistemą.

Sparnuotosios raketos „Taurus“ yra paleidžiamos iš lėktuvų ir gali labai tiksliai pataikyti į taikinius, esančius iki 500 km atstumu. Ukraina nori jomis pasinaudoti, kad nutrauktų tiekimą Rusijos kariams fronte.

Kyjivas ne kartą prašė Vokietijoje pagamintų „Taurus“ raketų, teigdamas, kad jos yra tinkamiausias ginklas smogti Rusijos kariniams taikiniams toli už fronto linijos okupuotoje Ukrainoje.

Gairės: Olafas Scholzas, raketos, Taurus, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS