R. T. Erdoganas popiežiui: Izraelio vykdomas Gazos Ruožo bombardavimas yra žudynės | kl.lt

R. T. ERDOGANAS POPIEŽIUI: IZRAELIO VYKDOMAS GAZOS RUOŽO BOMBARDAVIMAS YRA ŽUDYNĖS

  • 0

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketvirtadienį su popiežiumi Pranciškumi aptarė Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karą, sakydamas Katalikų bažnyčios vadovui, kad Izraelio atakos Gazos Ruože pasiekė žudynių lygį ir kad tarptautinės bendruomenės tyla yra gėda žmonijai.

R. T. Erdoganas per telefoninį pokalbį Pranciškui pasakė, kad visi turėtų remti pastangas teikti nepertraukiamą pagalbą civiliams Gazos Ruože. Turkijos prezidento komunikacijos direktorato pareiškimas buvo paskelbtas socialiniame tinkle „X“.

R. T. Erdoganas pakartojo Turkijos poziciją, kad nuolatinis konflikto sprendimas gali būti pasiektas tik įkūrus nepriklausomą Palestinos valstybę.

Turkijos lyderis, kurio šalis neseniai normalizavo santykius su Izraeliu, vis griežčiau kritikuoja Izraelio karinius veiksmus Gazos Ruože.

Trečiadienį R. T. Erdoganas apibūdino „Hamas“ kovotojus kaip grupę, kovojančią už išsivadavimą, o ne teroristinę organizaciją, kaip ją įvardija Vakarai. Jis taip pat teigė, kad atidėjo planus apsilankyti Izraelyje.

Gazos Ruožo palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,4 tūkst. žmonių, įskaitant civilius. Dar 222 žmonės buvo pagrobti.

Izraelis vykdo atsakomuosius oro smūgius Gazos Ruožui. Šios palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios čia žuvo 6 tūkst. 546 žmonės.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS