Rusija ir Kinija vetavo JT Saugumo Tarybos rezoliuciją dėl paliaubų Gazos Ruože | kl.lt

RUSIJA IR KINIJA VETAVO JT SAUGUMO TARYBOS REZOLIUCIJĄ DĖL PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE

Penktadienį Rusija ir Kinija Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje vetavo JAV remiamą rezoliucijos projektą dėl paliaubų Gazos Ruože. Maskva apkaltino Vašingtoną „veidmainišku spektakliu“ ir nepakankamu spaudimu Izraeliui.

Rusija ir Kinija pasinaudojo veto teise ir nepritarė rezoliucijai, kurioje kalbama apie „neatidėliotinų ir tvarių paliaubų būtinybę“ ir smerkiama palestiniečių grupuotės „Hamas“ spalio 7 d. surengta ataka. Alžyras taip pat balsavo prieš, Gajana susilaikė. Kitos 11 Saugumo Tarybos narių, įskaitant nuolatines nares Prancūziją ir Didžiąją Britaniją, pritarė rezoliucijai.

Rusijos ambasadorius Vasilijus Nebenzia pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nieko nedaro, kad sutramdytų Izraelį. Jis tyčiojosi iš Vašingtono, prabilusio apie paliaubas, kai „Gaza beveik nušluota nuo Žemės paviršiaus“. „Stebime tipišką veidmainišką spektaklį“, – sakė V. Nebenzia. „Amerikos produktas yra nepaprastai politizuotas, vienintelis tikslas yra žaisti su rinkėjais ir numesti jiems kaulą kaip nors paminint ugnies nutraukimą Gazoje“, – sakė jis. Rezoliucija „užtikrins Izraelio nebaudžiamumą, jo nusikaltimai projekte net neįvertinti“, sakė Rusijos atstovas.

Projekte nebuvo aiškiai reikalaujama, kad Izraelis nedelsiant nutrauktų kampaniją Gazos Ruože. Subtilia Saugumo Tarybos rezoliucijų kalba projekte minima tik tai, kad būtinos  „neatidėliotinos ir ilgalaikės“ paliaubos. Ugnies nutraukimas susietas su Kataro vadovaujamomis ir JAV bei Egipto remiamomis derybomis siekiant sustabdyti karą mainais į „Hamas“ laikomų įkaitų paleidimą.

„Dviprasmišką“ rezoliucijos kalbą kritikavo ir Kinijos atstovas Zhang Junas, sakęs, kad rezoliucijoje nepateikiamas atsakymas į klausimą apie paliaubų įgyvendinimą per trumpą laiką“.

Vėliau penktadienį Saugumo Taryba gali svarstyti kitą rezoliuciją, kurioje būtų aiškesnis raginimas nedelsiant nutraukti ugnį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Siaip

Palestinieciai dziaugesi kai apsinarkasine hamas valkatos zude ir prievartavo,ikaitais paeme zmones kurie isvis ne prie ko.gavo atgal i kupra taip kad cypia kaip ziurkes.dabar primesk kodel tas pats iranas ar kaimynai jemenas su libija nepriima palestinos pabegeliu?butu paprasta,bet ne...kodel ne?hamas pasislepes tuneliuose po ligoninem naudojasi palestinieciais kaip gyvu skydu.taip kaip ruskiai daro.ruskiai patys pasislepe bunkeriuose i kova siuncia jakutus buriatus ir kitus chujatus.net ciukces iskrapste is jurtu.kitaicai irgi neatsilieka.atimt is ju ypc is teroristines rusijos veto teise ir ramu

Ten msk

Labai ciniškai rengia koncertus kai Ukrainą taip žiauriai bombarduoja

vanga

Artėja kremliaus išsigimėlių krachas, artėja... :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS