Rusija ir Venesuela bendradarbiaus branduolinės energijos srityje | kl.lt

RUSIJA IR VENESUELA BENDRADARBIAUS BRANDUOLINĖS ENERGIJOS SRITYJE

Rusija ir Venesuela susitarė dėl glaudesnio ekonominio bendradarbiavimo. „Nustatėme svarbias mūsų bendradarbiavimo sritis“, – antradienį lankydamasis Venesuelos sostinėje Karakase žurnalistams sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Tarp jų yra naftos gavyba ir dujų telkinių plėtojimas, taip pat žemės ūkio, medicinos ir farmacijos sektoriai.

„Savo bendradarbiavimo apimtis“ Maskva ir Karakasas didins ir „taikaus branduolinės energijos naudojimo srityje“, po susitikimo su kolega Yvanu Gilu ir viceprezidente Delcy Rodríguez sakė S. Lavrovas. Venesuela yra „viena artimiausių ir patikimiausių“ Rusijos draugių, tęsė ministras. Maskvą ir Karakasą sieja „glaudūs strateginės partnerytės ryšiai“.

S. Lavrovas susitiko ir su Venesuelos prezidentu Nicolu Maduru. „Esame broliškos tautos, kartu dirbančios dėl Rusijos ir Venesuelos gerovės“, po pokalbių tinkle X pareiškė N. Maduras.

S. Lavroras į Venesuelą atvyko iš Kubos, kur kritikavo JAV ir kitų Vakarų šalių „hegemoniją“. Jis dar vyks į G20 viršūnių susitikimą Brazilijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šaunuoliai

Labai gerai darys, kad bendradarbiaus Venesuela su RUSIJA

Ruskei

Nušluos nuo žemės paviršiaus tą venesualą jei reikės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS