Rusijoje dviem besibučiuojant nufilmuotoms merginoms skirta daugiau nei 1 000 JAV dolerių bauda | kl.lt

RUSIJOJE DVIEM BESIBUČIUOJANT NUFILMUOTOMS MERGINOMS SKIRTA DAUGIAU NEI 1 000 JAV DOLERIŲ BAUDA

Dviem merginoms, kurios viename Rusijos restorane buvo nufilmuotos besibučiuojant, už „netradicinių santykių“ propagavimą skirta po daugiau nei 500 JAV dolerių baudą, antradienį pranešė Rusijos teismas.

24 ir 19 metų amžiaus merginų pora viename Rusijos pietuose esančio Krasnodaro rajono restorane nufilmuotame vaizdo įraše apsimainė žiedais ir vėliau pasibučiavo, kaip manoma, inscenizuodamos piršlybas.

Rusija dar prieš dešimtmetį uždraudė vadinamąją „LGBT propagandą“ ir vis griežtina savo įstatymus, siekdama uždrausti bet kokį valdžios vadinamų „netradicinių“ santykių demonstravimą viešumoje ar žiniasklaidoje.

„2024 m. vasarį merginos paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vaizduojamos nepadoriai besielgiančios viešoje vietoje... Policija nustatė jų tapatybę“, – pranešė Krasnodaro regiono teismų tarnyba.

Teismo teigimu, vaizdo įrašas yra „skandalingas“, o abi merginos kaltinamos „netradicinių seksualinių santykių“ propagavimu.

„Teismas nusprendė pripažinti jas abi kaltomis įvykdžius administracinį nusižengimą ir kiekvienai iš jų skyrė po 50 000 rublių (544 JAV dolerių) administracinę baudą“, – toliau rašoma teismo pranešime.

Tokia bauda yra kiek mažesnė nei vidutinė mėnesio alga šiame regione.

Valstybinės naujienų agentūros RIA vėliau gautame įraše matyti, kaip abi merginos persigandusios atsiprašinėja policijos nuovadoje.

„Atsiprašau tų, kurie mano, kad mes iš esmės esame už LGBT. Mes esame prieš šią temą. Mes visi žinome, kokie įstatymai mums galioja ir nesitikėjome, kad taip nutiks“, – kalbėjo viena iš merginų. Jos veidas buvo sulietas.

Kuomet balsas už kadro paklausė, kodėl jos padarė tą vaizdo įrašą, ji atsakė, kad tai buvo triukšminga reklama, skirta jų prenumeratoriams socialiniuose tinkluose.

Pradėjęs karinį Ukrainos puolimą, Kremlius dar labiau sustiprino savo konservatyvią retoriką, konfliktą pristatydamas kaip kovą su Vakarais ir jų vertybėmis.

Lapkritį aukščiausiasis Rusijos teismas „tarptautinį LGBT judėjimą“ pavadino ekstremistiniu – dėl to kiekvienas, užsiimantis LGBTQ aktyvizmu arba demonstruojantis LGBTQ simbolius dabar gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ae irgi nematau

Jai jos tai daro savo name.

Nematau

Nematau nieko blogo, kad dvi moterys pasibučiavo.

Nuomonė

Mažokos baudos, reiketų padidinti kokia dešimt kartų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS