V. Zelenskis: tikimės, kad ES įgyvendins Ukrainai duotus pažadus | kl.lt

V. ZELENSKIS: TIKIMĖS, KAD ES ĮGYVENDINS UKRAINAI DUOTUS PAŽADUS

Likus maždaug savaitei iki galimo sprendimo dėl jo šalies stojimo į ES derybų pradžios, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nusiteikęs viltingai. Ukrainos „prioritetas“ dabar yra parlamente priimti paskutiniuosius sprendimus, kad Ukraina atitiktų visas reikalaujamas sąlygas, sakė V. Zelenskis savo tradiciniame vakariniame kreipimesi ketvirtadienį. „Tikimės, kad ir ES įgyvendins visus savo Ukrainai duotus pažadus“, – pridūrė jis.

Ukrainai 2022 m. buvo suteiktas kandidatės statusas. ES viršūnių susitikime gruodžio 14 ir 15 dienomis šalių lyderiai spręs, ar oficialiai pradėti stojimo derybas su Rusijos užpulta šalimi. Didžioji dauguma ES valstybių remia derybų startą. Tačiau sprendimas dėl to turi būti priimtas vienbalsiai. Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas prieš kelias dienas pagrasino jį blokuoti.

Jis, be kita ko, kritikavo, kad Ukraina dar neįgyvendino visų reformų reikalavimų. Tačiau kai kurie diplomatai mano, jog V. Orbano grasinimų tikslas iš tikrųjų yra didinti spaudimą Briuseliui, kad jo šaliai būtų leista naudotis įšaldytomis ES lėšomis.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, ES, pažadai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS