Žiniasklaida: Izraelis paprašė Egipto tarpininkauti siekiant naujo susitarimo dėl įkaitų paleidimo | kl.lt

ŽINIASKLAIDA: IZRAELIS PAPRAŠĖ EGIPTO TARPININKAUTI SIEKIANT NAUJO SUSITARIMO DĖL ĮKAITŲ PALEIDIMO

Izraelis, anot žiniasklaidos, paprašė Egipto tarpininkauti sudarant naują susitarimą su „Hamas“ dėl įkaitų paleidimo. Susitarimo dalis būtų ir ugnies nutraukimas Gazos Ruože bei Izraelyje, ketvirtadienį pranešė arabų kalba leidžiamas laikraštis „Al-Araby Al-Jadeed“.

Kataro leidinys, remdamasis neįvardytais Egipto šaltiniais, rašo, kad Egipto ir Izraelio žvalgyba savaitgalį palaikė kontaktą dėl Gazos karo. Anot pranešimo, „Hamas“ paneigė buvus bet kokias naujas derybas. „Hamas“ politinio biuro Gazoje vadovas Bassemas Naemas laikraščiui patvirtino, kad grupuotė atmeta bet kokias derybas, kol įsigalios paliaubos.

Egiptas ir Kataras rengia pirmuosius neoficialius pokalbius su Izraeliu ir „Hamas“, kad suformuluotų pirmąjį galimo susitarimo projektą, be to, rašė Izraelio laikraštis „Haaretz“, remdamasis palestiniečių šaltiniais. Tačiau dabartiniu momentu esą konkrečių rezultatų dar nėra.

JAV žinių stotis CNN savo ruožtu pranešė, kad Izraelio užsienio žvalgybos vadas Davidas Barnea priešingai, nei pradžioje planuota, nevyks į Katarą, kad pamėgintų pradėti naujas derybas dėl įkaitų iš Izraelio iškeitimo į palestiniečius kalinius. „Hamas“ judėjimas esą labai abejingas. Izraeliui susidarąs įspūdis, jog tik gaištamas laikas.

Tarpininkaujant Egiptui ir Katarui, jau lapkričio pabaigoje Izraelis ir islamistinė „Hamas“ organizacija susitarė dėl paliaubų. Jos galiojo savaitę. Per tą laiką buvo paleisti 105 „Hamas“ ir kitų grupuočių į Gazos Ruožą pagrobti įkaitai. Ugnies nutraukimas baigėsi prieš pat baigiantis jo terminui – „Hamas“, Izraelio duomenimis, pažeidė paliaubas ir apšaudė Izraelio teritoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Video

Turku deputatas prakeike Israeli ir iskarto tribunoje numire

Kirvis

Kodel savo draugo, fasistinio iskrypelio putlerio nepraso?

Akivaizdu, kad

žydai žiauresni už fašistų nacius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS