Sirijoje „al Qaeda“ padaliniui užimant bazes žuvo beveik 200 žmonių | kl.lt

SIRIJOJE „AL QAEDA“ PADALINIUI UŽIMANT BAZES ŽUVO BEVEIK 200 ŽMONIŲ

  • 0

Beveik 200 abiejų konflikto šalių kovotojų žuvo per 24 valandas, kai „al Qaeda“ padalinys Sirijoje užėmė dvi režimo bazes Idlibo provincijoje, antradienį pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija.

„Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), kuri yra įsikūrusi Didžiojoje Britanijoje, bet gauna informaciją iš plataus aktyvistų ir medikų tinklo Sirijoje, paskelbė, kad „al Nusra“ Front“ taip pat sučiupo daugiau kaip 100 režimo karių.

„Buvo mažiausiai 100 žuvusiųjų režimo pusėje ir 80 tarp užpuolikų, žuvusių per susirėmimus, bombardavimus ir dėl minų“, – sakė SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Pasak jo, mažiausiai 120 karių buvo paimti į nelaisvę, o dar maždaug 100 važiuoti ir pėsti pabėgo į pietus, Moreko miesto kaimyninėje Hamos provincijoje link.

Pirmadienį užėmę svarbius karinius Vadi Deifo ir Hamidijos postus, džihadistai taip pat įgijo kontrolę beveik visoje Sirijos šiaurės vakaruose esančioje Idlibo provincijoje. Tai didelis smūgis prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS