2021 metais žuvo per 4 000 migrantų, bandžiusių pasiekti Ispaniją jūra | kl.lt

2021 METAIS ŽUVO PER 4 000 MIGRANTŲ, BANDŽIUSIŲ PASIEKTI ISPANIJĄ JŪRA

2021 metais žuvo arba dingo daugiau nei 4 000 migrantų, bandžiusių pasiekti Ispaniją jūra. Tai dvigubai daugiau nei ankstesniais metais, pirmadienį pranešė migrantų teisių gynimo organizacija.

Į Ispanijai priklausančias Kanarų salas Atlanto vandenyne nuo 2019 metų pabaigos padaugėjo atvykstančių migrantų, kai sustiprinus patruliavimą pietinėje Europos pakrantėje smarkiai sumažėjo bandymų plaukti Viduržemio jūra į žemyną skaičius.

Šis maršrutas yra kupinas pavojų dėl stiprių srovių ir didesnių atstumų.

Pasak Ispanijos nevyriausybinės organizacijos „Caminando Fronteras“, sekančios duomenis apie nelaimės ištiktus laivus, pernai žuvo arba dingo 4 404 migrantai, bandę pasiekti Ispaniją. 2020 metais tokių buvo 2 170.

Tai didžiausias metų skaičius nuo 2015 metų, kai organizacija pradėjo kaupti duomenis.

Daugumos, 94 proc., migrantų kūnai niekada nebuvo rasti, todėl jie laikomi dingusiais be žinios.

Daugiau nei 90 proc. mirčių ar dingimų pernai – 4 016 – įvyko per bandymus pasiekti Ispanijai priklausančias Kanarų salas. Trumpiausias kelias į salyną yra daugiau nei 100 kilometrų nuo Maroko pakrantės.

„Tai skaudūs skaičiai“, – spaudos konferencijoje sakė viena iš metinės ataskaitos autorių Maria Gonzalez Rollan.

Migracijos keliai į Ispaniją darosi vis „moteriškesni“, nes tarp žuvusiųjų ar dingusiųjų pernai buvo 628 moterys ir 205 vaikai, bandę pasiekti šalį, pridūrė ji.

NVO skaičiai yra daug didesni nei Jungtinių Tautų Tarptautinės migracijos organizacijos, kuri praėjusiais metais užfiksavo 1 279 migrantų, vykusių į Ispaniją iš Šiaurės Afrikos, mirtis arba dingimą.

Ispanijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, praėjusiais metais į Ispaniją jūra atvyko mažiausiai 37 385 migrantai, t. y. šiek tiek mažiau nei 2020 metais, kai atkeliavo 38 014 migrantų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Asd

Tie laukiniai apšiks Kanarų salas, pavers šiukšlynu visų mylimą Tenerifę. Dievas matyt žino ką daro, kai apverčia jų geldas. Tenerifėj vietiniai gyvena tik iš turizmo ir nėra turtingi. O jei dar teks tuos laukinius dykaduonius išlaikyt, tai mažai liks pinigų infrastruktūros gerinimui. Taigi kentėsim mes visi, jai Tenerifė pavirs į nušiurusią pietų ameriką ar afganistaną. Todėl pritariu tų valčių skandinimui.

Kunigas

Kodėl ne 40000

Budelis

Niekam neidomu, ko norejo, ta ir gavo... Bausti reikia tuos, kurie finansuoja sito "amaro" verzimasi i Europa...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS