JAV gynybos pareigūnas: Izraeliui priklausantį laivą atakavo, įtariama, Irano dronas | kl.lt

JAV GYNYBOS PAREIGŪNAS: IZRAELIUI PRIKLAUSANTĮ LAIVĄ ATAKAVO, ĮTARIAMA, IRANO DRONAS

  • 1

Izraeliui priklausantis laivas Indijos vandenyne buvo apgadintas per, įtariama, Irano Islamo Revoliucinės gvardijos korpusą (IRGC), šeštadienį patvirtino vienas JAV gynybos pareigūnas.

„Mes žinome apie pranešimus, kad įtariama, jog IRGC inicijuotas „Shahed“ dronas Indijos vandenyne kliudė civilinį motorinį laivą“, – paskelbė pareigūnas apie penktadienio incidentą.

Jis pridūrė, kad „laivui padaryta nedidelė žala“ ir sužeistų nebuvo.

Jūrų saugumo bendrovė „Ambrey“ teigė, kad su Maltos vėliava plaukiojantis ir Prancūzijos valdomas konteinerių laivas, kaip pranešama, buvo apgadintas, kai bepilotis sprogo netoli jo.

„Laivą valdė su Izraeliu susijusi bendrovė, todėl buvo nuspręsta, kad tai buvo taikinys“, – sakė „Ambrey“ ir pridūrė, kad kelios dienos prieš išpuolį laivo sekimo transliacijos nutrūko netrukus po to, kai jis išplaukė iš Jungtinių Arabų Emyratų uosto.

Pranešama, kad išpuolis įvykdytas praėjus beveik savaitei po to, kai Jemeno Irano remiami husių sukilėliai užgrobė su Izraeliu susijusį krovininį laivą pietinėje Raudonosios jūros dalyje.

Su Iranu susijusių grupuočių „pasipriešinimo ašies“ dalimi pasiskelbę husiai nuo spalio, po precedento neturinčio „Hamas“ kovotojų išpuolio prieš Izraelį, surengė daugybę dronų ir raketų smūgių, nukreiptų prieš Izraelį.

Izraelis pažadėjo sutriuškinti Gazos Ruožą kontroliuojantį „Hamas“ po to, kai spalio 7 dieną, valdžios institucijų duomenimis, palestiniečių kovotojai nužudė apie 1,2 tūkst. žmonių ir paėmė apie 240 įkaitų.

Gazos Ruožo „Hamas“ vyriausybė teigia, kad per nesiliaujantį Izraelio bombardavimą iš oro ir antžemines operacijas palestiniečių teritorijoje žuvo beveik 15 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bedos

visur per tuos žydus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS