Prancūzijos mokyklas krečia smurtas, mirė sumuštas moksleivis | kl.lt

PRANCŪZIJOS MOKYKLAS KREČIA SMURTAS, MIRĖ SUMUŠTAS MOKSLEIVIS

Penktadienį Prancūzijoje nuo sužalojimų, patirtų per smurtinį užpuolimą, mirė moksleivis. Prezidentas Emmanuelis Macronas perspėjo, kad mokyklos turi būti apsaugotos nuo jaunuolių „nežaboto smurto“.

Penkiolikmetis paauglys buvo sunkiai sumuštas ketvirtadienį prie savo mokyklos miestelyje į pietus nuo Paryžiaus ir skubiai nuvežtas į ligoninę sustojus širdžiai. Penktadienio popietę jis nuo sužeidimų mirė, pranešė prokuroras.

Tai buvo jau antras toks užpuolimas šią savaitę. Antradienį prie mokyklos pietiniame Monpeljė mieste užpulta trylikametė mergaitė buvo laikinai ištikta komos.

Abu incidentai įvyko įtampai tvyrant Prancūzijos mokyklose, kai dešimtys švietimo įstaigų sulaukė grasinimų, pasiųstų per vidaus pranešimų sistemą.

„Tarp mūsų paauglių pasireiškia nežabotas smurtas, o kartais ir tarp vis jaunesnių“, – sakė E. Macronas, apsilankęs pradinėje mokykloje Paryžiuje. „Mokyklos turi būti nuo to apsaugotos“, – sakė jis ir pridūrė, kad dabar tyrėjai turi atskleisti abu incidentus.

Per pastarąjį incidentą penkiolikmetį užpuolė keliese, ketvirtadienio popietę jam išeinant iš mokyklos Viry Šatijono miestelyje maždaug už 20 kilometrų į pietus nuo Paryžiaus, daugiausia nepasiturinčiųjų gyvenamame rajone. Moksleiviui sustojo širdis, kvėpavimas, pranešė šaltinis policijoje. Jis buvo skubiai nuvežtas į geriausią vaikų ligoninę Paryžiuje. Miestelio meras Jeanas Marie Vilainas pavadino užpuolikus „baisiais banditais“ ir pridūrė, kad „šis ekstremalus smurtas tampa kasdienybe“.

Kitas šaltinis policijoje sakė, kad trys jaunuoliai, dėvintys balaklavas, užpuolė berniuką pastato vestibiulyje. Niekas nėra sulaikytas, policija tiria vaizdo stebėjimo kamerų įrašus. Valstybinė prokuratūra pranešė atliekanti tyrimą dėl nužudymo ir grupinio užpuolimo.

Bendramoksliai sakė, kad berniukas, vardu Shamseddine'as, „gerai sutarė su visais“. Kiti sakė bijantys, kad užpuolikai grįš.

Antradienį pietiniame Monpeljė mieste prie mokyklos buvo užpulta paauglė. Pasak prokurorų, mergaitė, vardu Samara, atsigavo iš komos, bet yra „sunkiai sužalota“.

Suimti trys įtariami užpuolikai, įskaitant moksleivę iš tos pačios mokyklos mažas pajamas gaunančių gyventojų rajone, jie įtariami pasikėsinimu nužudyti nepilnametę. Pasak prokuroro, visi prisipažino smogę aukai, vyriausiasis jų, penkiolikmetis, liks laikinai sulaikytas. Pasak prokuroro, visi užpuolime dalyvavę paaugliai „buvo įpratę vienas kitą įžeidinėti socialinėje žiniasklaidoje“.

Samaros motina žiniasklaidai sakė, kad jos trylikametė dukra patyrė vieno mokinio patyčias, jos manymu, taip galėjo būti dėl dukters elgesio ir aprangos, laikomos ne islamiška. Tačiau bendramoksliai sakė, kad užpuolime dalyvavusi mergina kaltino Samarą socialiniuose tinkluose paskelbus jos nuotrauką su įžeidimu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pakrante

Tai bent naujiena,mažiau naudoja visokias smarves ,visus į kariuomenę,ten proto įdės,nereikės į Putino cmomikus !

Apsileidimas

Arabai pjaunasi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS