B. Vanago Dakaro rekordas – dešimtame etape finišavo trečias | kl.lt

B. VANAGO DAKARO REKORDAS – DEŠIMTAME ETAPE FINIŠAVO TREČIAS

Trečiadienį, sausio 17-ąją, prasidėjus Dakaro ralio dešimtajam etapui ir lenktynėse likus dar dviems etapams, sudėtingiausios pasaulyje ralio varžybos išsuko į finišo tiesiąją.

Šios dienos lenktynės „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ įgulai buvo itin sėkmingos – 371 km greičio ruožą Benediktas Vanagas ir estas Kuldaras Sikkas įveikė per 3 val. 25 min. 31 sek. ir nuo etapo nugalėtojo Guerlaino Chicherito atsiliko kiek daugiau nei 6 min.

Po finišo ekipažas džiaugėsi, kad pavyko laikytis pasirinktos strategijos. „Šiandien susikaupėme ir tiesiog sklendėme pažeme. Gal ir buvome kažkiek supykę, dėl ankstesnių paklydimų, bet labai šaunu, kad į Dakaro pabaigą turime resurso iššauti, jei reikia. Vadinasi, esame tinkamai atlikę namų darbus“, – po finišo dėstė B. Vanagas.

Dešimtojo greičio ruožo preliminarus rezultatas leido komandai užimti trečią vietą, o bendroje įskaitoje išsilaikyti TOP dešimtuke. Tai istorinis ekipažo pasiekimas ir geriausias lietuvių piloto rezultatas per dvylika Dakarų. „Dešimtasis greičio ruožas buvo greitas, techniškas ir vėl ganėtinai klaidus, bet abu buvome susikaupę ir pavyko pasiekti gerą rezultatą“, – kalbėjo rekordą pasiekęs B. Vanagas.

Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas, vakar turėję problemų su technika nutarė tą dieną daugiau nebevažiuoti. Šiandien lenktynes pradėję iš 139 pozicijos ir šiuo metu iki finišo likus apie 100 km, ekipažas užima 27 vietą.

Sudėtingiausios planetos lenktynės baigsis jau šį penktadienį, sausio 19-ą. Ketvirtadienį, sausio 18-ąją, ekipažų laukia vienuoliktasis etapas. Viename sudėtingiausių etapų, kur organizatoriai trasą išdėliojo labai akmeningu reljefu, lenktynininkams teks įveikti 480 km greičio ruožą su 107 km pervažiavimu. Organizatoriai žada, kad po šio etapo turėtų būti nemažai rokiruočių bendroje įskaitoje.

GALERIJA

  • B. Vanago Dakaro rekordas – dešimtame etape finišavo trečias
  • B. Vanago Dakaro rekordas – dešimtame etape finišavo trečias
  • B. Vanago Dakaro rekordas – dešimtame etape finišavo trečias
„TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cha

Jo rekordai - tik stogai ir "karvės" :)

Senukas

Gerai pavare, reabilitavosi

ir dar

galvą spardo moteriškei, bet galimai išsipirko. Nereikia tokių remti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS