Naujo automobilio pirkimas: į ką būtina atkreipti dėmesį? | kl.lt

NAUJO AUTOMOBILIO PIRKIMAS: Į KĄ BŪTINA ATKREIPTI DĖMESĮ?

  • 1

Automobilio pirkimas daugeliui tampa sudėtingu iššūkiu. Šios srities naujokai neretai susiduria su jiems mažai žinomomis techninėmis transporto priemonės charakteristikomis.

Panašūs pirkimo principai galioja perkant ne tik naudotą, bet ir naują automobilį. Serviso ekspertai pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį ieškant naujo pirkinio.

Kaip teigia "Mototoja" atstovybės Lietuvoje serviso vadovas Romas Žalnierukynas, planuodami įsigyti naudotą automobilį pirkėjai turėtų nuodugniai susipažinti su visa jo istorija ir esama būkle. Išanalizavus potencialios transporto priemonės duomenis, ją eksploatuodami vairuotojai gali išvengti netikėtumų.

Anot R.Žalnierukyno, perkant naudotą automobilį iš neoficialaus pardavėjo atlikti patikrą būtina. Serviso vadovas įspėja, kad Lietuvos pirkėjus dažnai pasiekia daužtos ar didelių techninių defektų turinčios transporto priemonės iš užsienio šalių. Pasak serviso specialisto, tokių automobilių remontai dažnai būna atlikti nekokybiškai, o gedimai nuslepiami. Todėl įsigijus tokį automobilį techninių problemų gali atsirasti ateityje.

"Iš užsienio į Lietuvą dažnai atkeliauja nekokybiškos naudotos transporto priemonės. Nors išoriškai gedimų ar techninių automobilio trūkumų nematyti, viduje esančios detalės gali būti pažeistos. Todėl perkant naudotą transporto priemonę rekomenduojame atlikti nuodugnią patikrą. Jos kaina nedidelė, iš anksto pamačius gedimus, pirkėjui galima padėti sutaupyti ir neapsigauti perkant nekokybišką automobilį", – teigia serviso ekspertas.

Kaip sako R.Žalnierukynas, įsigydamas naudotą automobilį iš oficialios prekės ženklo atstovybės, pirkėjas gali būti garantuotas savo pirkinio kokybe.

Nusprendus automobilį įsigyti iš neoficialaus pardavėjo, servise R.Žalnierukynas rekomenduoja nuodugniai patikrinti kėbulą, atidžiai apžiūrėti atspalvio lygumą, važiuoklę, transmisiją, ratų geometriją, stabdžius. Anot serviso vadovo, ypač svarbu atkreipti dėmesį į variklį. Jam rekomenduojama atlikti kompiuterinę diagnostiką ir vizualią patikrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Hm

Straipsnis apie naujo automobilio pirkimą. Mulkiai,o rašo tik apie naudoto automobilio pirkimo peripetijas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS