Vilniuje bus statomas metimų ir dvikovės sporto šakų kompleksas | kl.lt

VILNIUJE BUS STATOMAS METIMŲ IR DVIKOVĖS SPORTO ŠAKŲ KOMPLEKSAS

Lietuvos sporto centras lengvosios atletikos maniežo teritorijoje Vilniuje, Žemaitės gatvėje, planuoja statyti sporto kompleksą, skirtą mėtymo rungčių ir dvikovės lengvaatlečiams.

Centras yra parengęs projektinius pasiūlymus, jie derinami su miesto savivaldybe. Lietuvos sporto centro vadovas Linas Tubelis sako besitikintis, kad šiemet bus parengtas projektas, o pats maniežas galėtų iškilti dar po dvejų metų.

„Šalia dabartinio maniežo yra erdvė, bus statoma specializuota metimų sporto salė ir dvikovės sporto šakų, nes bendrame manieže mėtyti ir nepatogu, ir pavojinga“, – BNS sakė L. Tubelis.

Pasak jo, tiek imtynininkų, tiek dvikovės sportininkų bendruomenės yra pakankamai didelės, lengvaatlečiai aukšto meistriškumo, tad toks maniežas – ypač svarbus toliau gerinant jų rezultatus.

„Maniežas Vilniuje yra vienintelis dabar, ten privalo tilpti visa lengvoji atletika. Čia lengvaatlečiams ypač svarbu, kadangi metimų rezultatai pas mus visada buvo geri, sąlygos taip pat turėtų būti sudarytos. Imtynininkai arba kitos dvikovės sporto šakos glaudžiasi „Sportimoje“, bet ten irgi tos vietos nėra labai daug“, – aiškino L. Tubelis.

„Reikia suderinti priešprojektinius pasiūlymus, mes tai darom su savivaldybe jau metus laiko, po to parengti patį projektą ir gauti finansavimą iš ministerijos. Projekto rengimui finansavimas yra, optimistinis variantas, kad projektas galėtų būti parengtas šiemet ir gautas statybos leidimas. Na, o vėliau, jeigu bus pinigai, žinant patirtį su statybomis, dar plius pora metų“, – pasakojo Lietuvos sporto centro vadovas.

Pasak jo, reali darbų kaina bus žinoma parengus projektą, tačiau jo vertinimu, kaina galėtų siekti nuo 6 mln. iki 10 mln. eurų.

Projekto rengimui finansavimas yra, optimistinis variantas, kad projektas galėtų būti parengtas šiemet ir gautas statybos leidimas.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma kad pastate bus įrengta disko ir iečių sporto šakų salė bei dvikovių sporto šakų salės. Planuojama, kad čia vienu metu galės sportuoti iki 90 sportininkų, o žiūrovų vietų įrengti nenumatoma.

Vilniaus savivaldybė šiuo metu vysto lengvosios atletikos maniežą Žirmūnuose. Statybos leidimas jam jau gautas ir artimiausiu metu bus paskelbtas rangovo konkursas.

„Tai bus pirmasis savivaldybės uždarų patalpų lengvosios atletikos maniežas, skirtas visų amžiaus grupių atletų ugdymui. Tokio pobūdžio sporto infrastruktūros Vilniuje labai trūksta', – BNS sakė savivaldybės atstovas Irmantas Kuzas.

Numatoma, kad manieže Žirmūnuose bus apšilimo erdvė, kur numatyta įrengti tolimojo metimo (ieties, disko) sektorius, rutulio stūmimo sektorius ir 60 metrų ilgio sprinto trasą su keturiais bėgimo takeliais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

stadionan tiek milijonu sukyšę jo net statyt nepradedat o svajonės kaip pas drambli.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS