Automobilį pavogusiam vyrui po prokuratūros skundų skirta dar viena laisvės atėmimo bausmė | kl.lt

AUTOMOBILĮ PAVOGUSIAM VYRUI PO PROKURATŪROS SKUNDŲ SKIRTA DAR VIENA LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĖ

  • 4

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija apeliacinėje byloje kaltu dėl automobilio vagystės pripažino 22 kartus teistą vyrą ir jam skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pranešė prokuratūra, tas pats teismas anksčiau nagrinėjęs šią bylą G. V. išteisino kaip nepadariusį veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Su tokiu apeliacinės instancijos teismo sprendimu nesutiko valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Žydrūnas Katkevičius. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs prokuratūros kasacinį skundą, pernai spalį panaikino Vilniaus apygardos teismo nuosprendį ir bylą perdavė iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.

Gruodį Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija, dar kartą įvertinusi baudžiamosios bylos medžiagą, atmetė nuteistojo apeliacinį skundą ir paliko galioti Vilniaus apylinkės teismo apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo G. V. buvo nuteistas dėl automobilio vagystės.

Teismas įvertino, kad nuteistojo parodymai apie tai, kad jis nesusijęs su automobilio vagyste, bylos duomenų visuma buvo paneigti. Jo kaltė buvo įrodyta pavogtame automobilyje rastais G. V. biologiniais pėdsakais, įvykių chronologija ir kitais byloje surinktais duomenimis.

Bylos duomenimis, 2020 metų žiemą G. V., veikdamas bendrininkų grupėje su kitu asmeniu, viename sostinės mikrorajone pagrobė svetimą automobilį „Audi A6“ ir nugabeno jį į Merkinės seniūnijoje esantį kaimą, kur prie vieno namo pavogtą automobilį paliko.

Anksčiau 22 kartus teistas, daugiausia – už nusikaltimus nuosavybei, recidyvistu pripažintas G. V. teisminio proceso metu savo kaltės nepripažino. Jo kaltė įrodyta byloje esančių duomenų visuma: liudytojų parodymais, pavogto automobilio salone rastais kaltinamojo biologiniais pėdsakais bei jo palikto kvapo pėdsaku.

Nuteistasis šiuo metu įkalinimo įstaigoje atlieka laisvės atėmimo bausmę už kitus nusikaltimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ale tu matai

pagal kvapa nustate

karoce ka cia jum aiskint

gerbiam prokurore pasiule kitaip mastantiems priverstini medikamentini gydima... a juk galvoju ka yra daug atveju kai reiketu taikyt....

sakot jau 22 kartus teistas ir vis dar nepaibaiga

sakot recidivistas.... nu kodel taip kategoriskai ? bausme atliko - atliko , teistumas isnyko.... bausme cia ne sovietu laikai kai zmogu lauzydavo versdavo persiauklet...siais laikas tu bausme atlikai zala atliginai - vsio laisvas paukstis eik ir vel plesk prievartau reketuok !!1... kas negerai ? - bausme kalejimas teistumas cia ne auklejimo ir gydimo ystaigos veikla cia ne tas atvejis kai sistema organizuot taip kad jei yra galimybe tai is smogaus ismust kapeika pa polnaj... kodel zmogus vel nusizengia ystaymuj ? - a kodel ne - jei visuomene tai suorganizavo kad kalejime gyvenimas geresnis ir lengvesnis nei laisveje ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS