Neblaivus vairavęs teisėjas V. Ambrulevičius pripažįsta vartojęs alkoholį, apgailestauja | kl.lt

NEBLAIVUS VAIRAVĘS TEISĖJAS V. AMBRULEVIČIUS PRIPAŽĮSTA VARTOJĘS ALKOHOLĮ, APGAILESTAUJA

Neblaivus vairavęs Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmų teisėjas Vilmantas Ambrulevičius pripažįsta vartojęs alkoholį ir tvirtina besigailintis dėl įvykio.

„Gėdingas poelgis vienareikšmiškai, bet prašau nepastatyti į tą eilę teisėjų, kurie buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – ketvirtadienį Teisėjų tarybos posėdyje sakė V. Ambrulevičius, šiam teismų savivaldos organui sprendžiant dėl jo galimybių toliau eiti pareigas.

Lietuvoje už vairavimą išgėrus taikoma ir baudžiamoji atsakomybė.

V. Ambrulevičius pripažino vartojęs alkoholį – degtinę, tai padarė bandydamas gydytis peršalimą. Teisėjas sakė savaitgalį peršalęs ir alkoholiu bandė palengvinti peršalimo simptomus.

„Šeštadienį valiau sniegą, pajutau peršalimo simptomus, liaudiškomis priemonėmis bandžiau sveikti, pavartojau degtinės su pipirais, ne mažiau pora šimtų gramų“, – pasakojo teisėjas. Jis pasakojo, kad manęs vairuojantis blaivus.

„Elgiausi neatsakingai ir jūs tai suprantate. Negalima sėsti neblaiviam, dėl to tikrai labai gailiuosi. (..) Man gėda prieš kaimynus ir kitus žmones“, – sakė teisininkas.

Ketvirtadienį Teisėjų taryba neeiliniame posėdyje šį klausimą svarsto po prezidento Gitano Nausėdos kreipimosi – šalies vadovas siekia atleisti V. Ambrulevičių iš pareigų dėl teisėjo vardo pažeminimo ir prašo tarybos patarimo.

V. Ambrulevičius anksčiau yra pateikęs prašymą atleisti jį iš pareigų savo noru.

Sausio 26-osios dekretu G. Nausėda taip pat sustabdė šio teisėjo įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

Kaip skelbė Policijos departamentas, teisėjas neblaivus prie vairo sustabdytas sausio 21-osios rytą Vilniaus rajone, Grigaičių kaime, jam nustatytas 1,16 promilės girtumas.

Sausio 22 dieną teisėjas teismą informavo apie nedarbingumą ir parašė prašymą atleisti iš tarnybos.

58-erių V. Ambrulevičius teisėju dirba nuo 2005 metų, prieš tai dešimtmetį jis ėjo prokuroro pareigas.

Apylinkės ir apygardos teismų teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybos patarimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Audra

Vilmantas Ambruliavičius - sąžiningas teisėja.. priemė teisingą sprendimą.. labai gerai nusodina tous lupikus advokatus..

elena

kazin ar cia pirmas kartas kaip sedo prie vairo isgeres tik papuole gal pirma karta

SCIPAKAS.KAU.

Kiek teisiamu jo, irgi gailejosi ar dauk atleido nuo bausmes sis nusidejalis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS