Aistrą žadinantis obuolių pyragas su anyžiumi | kl.lt

AISTRĄ ŽADINANTIS OBUOLIŲ PYRAGAS SU ANYŽIUMI

Šv. Valentino diena jau ant nosies, o dar nesugalvojote kaip palepinti mylimąji? O gal esate vieniši ir norite pasimėgauti patys? Visiems žinoma, kad desertas tikrai pradžiugina. Siūlome pasigaminti kiek neįprastą obuolių pyragą su aistrą žadinančiu anyžiumi.

Sudėtis:

1 šaukšto sviesto,

2-3 obuolių,

2 kiaušinių,

1 stiklinės miltų,

2 šaukštų anyžinio likerio,

šaukšto citrinos sulčių,

½ stiklinės augalinio aliejaus,

½ stiklinės cukraus,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukštelio cukraus pudros

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais. Nuplaukite obuolius, nuskuskite žieveles, supjaustykite skiltelėmis. Nepamirškite išimti sėklalizdžių. Sumaišykite kiaušinius, citrinų sultis, cukrų, aliejų, likerį. Atskirai sumaišykite miltus ir sodą. Sausą mišinį berikite į skystą ir vėl išmaišykite. Tešlą supilkite į kepimo indą. Obuolių skilteles iki pusės panardinkite į tešlą. Kepkite apie valandą. Patiekite papuoštą cukraus pudra. Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS