Palei taką – miško dekoracijos | kl.lt

PALEI TAKĄ – MIŠKO DEKORACIJOS

Atvykusius prie Olando Kepurės nustebino natūraliai į gamtą įsilieję meno kūriniai, išsidėstę palei takelį link jūros. Kūrinių autorius – kol kas nežinomas, bet spėjama, kad tai – vietinių gyventojų darbas.

Iš viso pastebėti keturi išskirtiniai kelmai. Vienas kelmas tapo besišypsančia, miegančia gėle, kitas – veikiausiai iš miško atklydusiu mistiniu gyvūnu, trečiasis – dvigalve gyvate, o ketvirtasis kelmas – lyg žmogus-medis, susimąstęs ir žvelgiantis kažkur į tolį.

Pasak Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos Biologinės įvairovės apsaugos skyriaus ekologo Erlando Paplauskio, šie kelmai išgražinti jau senokai.

„Kai rengė automobilių aikštelę, išpjovė eilę medžių, nes šie neatitiko standartų, be to, reikėjo praplatinti taką, tad liko tie kelmai. Tuos, kurie buvo su visokiomis išgraužomis, grąžinome supūdyti, o geresnius vietiniai žmonės, kavinių savininkai, kažkas iš bendruomenės paėmė, kad neriogsotų, ir išpaišė“, – pasakojo pašnekovas.

To, pasak specialisto, lyg ir nebūtų galima įvardinti gamtos darkymu. Daug blogiau, kai žmonės šiukšlina ir visokias atliekas palieka gamtoje.

„Kaip kam atrodo. Kai Pajūrio regioniniame parke yra toks lankomumas, masė žmonių, ko tik nepripaišo ant akmenų ar kitur. Ten, kur apsilanko žmogus, palieka visokių žmogiškųjų faktorių. Pareigūnų prie kiekvieno tako nepastatysi. O tie kelmai – natūrali gamtos dalis, papaišymai nekenkia. Gal nėra gerai, kad ir akmenis apipaišo, gal kažkam nepatinka. Gamta graži ir be žmogaus meno, o kai šalia praėjimo takų – problemos nematau“, – sakė E. Paplauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS