Įvertino laikrodžių rodyklių sukiojimą: neturi jokios teigiamos įtakos žmonių sveikatai | kl.lt

ĮVERTINO LAIKRODŽIŲ RODYKLIŲ SUKIOJIMĄ: NETURI JOKIOS TEIGIAMOS ĮTAKOS ŽMONIŲ SVEIKATAI

Jau šį savaitgalį laukia pokyčiai – vėl teks sukti laikrodžių rodykles viena valanda atgal. Anot sveikatos specialistų, toks sukinėjimas neturi jokios teigiamos įtakos žmonių sveikatai, priešingai – sutrinka miegas, atsiranda nuovargis, dirglumas. Kol įprantama prie naujo ciklo, nemalonūs pojūčiai gali trukti net kelias savaites.

Anot Respublikinės Klaipėdos ligoninės Psichiatrijos filialo laikinojo vadovo gydytojo psichiatro Mindaugo Būtos, laikrodžių rodyklių persukimas rudenį nėra itin pavojingas sveikatai, tačiau vargu, ar tikrai reikalingas.

Aš kaip gydytojas vertinu neigiamai tokius dalykus.

„Kai pailgėja miego laikas – nieko, bet jeigu staiga šast ir vieną pirmadienį reikia keltis valanda anksčiau, yra sutrikdomas miegas ir iš to – visos pasekmės: širdies ritmo sutrikimai, dėmesio stoka. Draudimo kompanijos skaičiavo, kad net ir eismo įvykių šiek tiek padaugėja keletą savaičių, kol žmogui nusistovi naujas ciklas. Aš kaip gydytojas vertinu neigiamai tokius dalykus“, – teigė M. Būta.

Mindaugas Būta. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė pasakojo, kad dėl vaikų atostogų, kurios prasidės jau kitą savaitę, didelio skirtumo vaikų elgsenoje nepastebima.

„Mūsų vaikai visą kitą savaitę atostogaus, tad rudeninio persukimo mes nelabai pastebime. Per savaitę organizmas adaptuojasi. O pavasarį, kai vėl sukama, tada jau visko būna. Rudenį pradedame keltis vėliau, tad tarsi lengviau adaptuotis, o pavasarį – sudėtingiau, nes ankstesnis kėlimosi laikas, tad tikrai kartais pastebime, kad vaikai labiau mieguisti, kad pirmose pamokose sunkiau sukaupti dėmesį“, – pastebėjo direktorė.

Ji taip pat pridūrė, kad nors rudenį įprasti prie laiko sukimo lengviau negu pavasarį, vis dėlto būtų geriau, jei to daryti kasmet nebereikėtų.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Antanas.

Na, rado kam patikėt vertint! JŪs jam dar infekcijas diagnozuoti arba gydyti patikėkirt. Arba, dar geriau, apendiksus operuoti. ČIa reikia endokrinikos, somatikos specialistų. Galiausiai - nervų (juk insultų skaičius žymiai šokteli), bet tik ne psichiatrijos. Geriau tegul jo ligonių skaičiaus koreliacija su svaigalų kainomis pasidomi.

TIK VASAROS LAIKAS

Jei paliktų žiemos laiką, tai net ILGGIAUSIĄ vasaros dieną saulė leistųsi i 21 val,, o tekėtų ,3,40, o net dar nepasibaigus vasarasi saulė leistųsi 20 val, Tai kada pasidžiaugti vasara? Tiems gerai žiemos laikas, kurie toliau savo nosies nieko nemato

Jobana \\\\\.../////

"laisvė",nes be kokių dipukų negalim turėti savo Lietuvišką laiką.___Ekonomijos 0-nulis,o sveikatai didelis pakenkimas,ypač vaikams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS