Gero oro mokestis | kl.lt

GERO ORO MOKESTIS

Rugsėjis aprūpino puikiais orais. Puikų orą galime vartoti savęs neribodami – pagal plaučių tūrį ir gerklės plotį. Kelkime kvėpavimo bangą, juk vartotojas už gero oro vartojimą nemoka.

Kvėpuokime, kiek lenda, ir tikrai negausime sąskaitos iš kokio nors gryno oro paskirstymo operatoriaus. Galime atsipalaidavę ganyti padangėje debesis, slapčia nesibaimindami, kad koks nors Debesų logostikos centras atsiųs sąskaitą už pro akis praplaukusių debesų skaičių arba skolų išieškojimo bendrovė „Tarp girnų“ pareikalaus apmokėti sąskaitas už praėjusios vasaros debesis.

Jei sugalvotum nusipirkti mėnesinį bilietą į visai kitą rajoną, pavyzdžiui, pajūrį, Druskininkus, paklotum tiek, kiek vokietis per kelerius metus nepakloja.

Tačiau orai būna permainingi, todėl ne taip paprasta ramiai mėgautis puikiu rudens oru. Neseniai iš neblogai apmokamo išnaudojimo Vokietijoje sugrįžęs giminaitis pasidalijo informacija, nuo kurios keletą sekundžių netekau kvėpavimo dovanos, nors aplinkui tvyrojo neįtikėtinas aksominio rudens aromatas. Tada įkvėpiau gerai pažįstamų tulžies dujų ir apmaudo pipirų. Ir dar – slogaus dyzelino. Pastarojo – labai daug. Taip atsitiko todėl, kad sužinojau, jog Vokietijoje pernai vasarą mėnesinis viešojo transporto bilietas visomis viešojo transporto priemonėmis važiuoti į visas įmanomas Vokietijos vietas tekainavo 9 eurus, dabar – 49 eurus. Panašiai – ir Ispanijoje. Apytiksliai paskaičiavau: Lietuvoje nuolatinis bilietas (tik autobusu) į vidutiniškai nutolusią tam tikro rajono vietą (kur daugiau gryno oro), kainuoja apie 50 eurų. Tik vienu maršrutu, tik viename rajone ir į vieną vietą. Tarkim, Pilviškes. Jei dar norėtum, tarkim, į Plutiškes, – dar 50 eurų. Tačiau jei sugalvotum mostelėti ir nusipirkti mėnesinį bilietą į visai kitą rajoną, pavyzdžiui, į išskirtinai kokybiško oro zoną (pajūrį, Druskininkus), jau paklotum tiek, kiek vokietis per kelerius metus nepakloja makaluodamasis, kur tik užsigeidžia, po visą savo šalį. Po tokio suvokimo mano kvėpavimas sutriko. Puikaus oro vartojimo šventė apsiblausė. Pajutau rudens darganų artėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

G.

Visai kaip tarybų Lietuvoje. Kai pakeldavo kainas - aiškindavo, kad tai liaudies gerovei. Dabar irgi kuriam "gerovės" valstybę

skiep

geras,tikrai geras str.Sumale i miltus visus Gentvilu raginimus persest i viesa transporta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS