Patriotizmas už gumyčių kainą | kl.lt

PATRIOTIZMAS UŽ GUMYČIŲ KAINĄ

Tikras etikos stebuklas: buvę komunistai, sovietų kolaborantai bei partinių mokyklų dėstytojai šiandien tautai aiškina, kaip reikia saugoti nepriklausomybę ir, kad atrodytų patikimiau, patys ropoja ant tanko. Marš, marš tra-ta-ta!

Ir visai jau kriminalinis trileris, kai tie visi barbiškojo patriotizmo burbulai imami pūsti už Krašto apsaugos ministerijos pinigus.

Praėjusią savaitę staiga paaiškėjo, kad šios svarbios institucijos lėšomis buvo perkami prezervatyvai. Ne, nereikia aikčioti, tai – ne kokiai nors pornografijai, o kino monumento apie garbės kuopą kūrimui. Didžio poeto Gintaro Patacko dvieilis "Jau geriau žiūrėt parnūchą, negu pergulėt su šliūcha" čia visai netinka. Kitas kontekstas,
ponai.

Tik kažkaip vis tiek neįtikėtina: ministerija, kuri gaili kelių litų skelbimams spaudoje, tėškė ant stalo milijoną filmukui apie garbę. Štai, pasirodo, koks permainingas tas valdiškas altruizmas! Jei Rasa Juknevičienė nebūtų prakalbusi, šiemet niekas taip ir nebūtų sužinojęs, kad patriotizmas pas mus perkamas už išlaidas linksmosioms gumytėms. Na, ir, suprantama, už vilnietiškus honorarus kino grimasų kūrėjams – mūsų tarkovskiams, feliniams ir viktorams perestukinams. Juk net ekrano minedai turi iš ko nors išgyventi šiais apsunkintais laikais, kai už dešimt litų ir bilieto į cirką nenupirksi.

Iš rūsio išlindęs prodiuseris pranešė tautai svarbią naujieną: prezervatyvai buvo naudojami imituoti šūvius. Žodžiu, rausvaisiais žandais pūtė ir čia pat sprogdino. Va, kokius išradimus daro mūsų žmonės – galime didžiuotis išmone ne tik gaminant sau litus iš nieko, bet ir atrandant naujų meninės išraiškos formų.

Tik ko vertas toks patriotizmas, kai jis generuojamas taip įgytais pinigais? Ar tai nėra tas pats, kaip vaišinti našlaičius ledais, tik ką pavogtais iš kiosko? Nors kai mąstymas tampa toks pažliugęs, kaip pučiamas prezervatyvas, gal ir nieko čia labai jau mirtino. Stebuklų juk pas mus netrūksta.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Patinka

man S.Pociaus nuomonė, rašymas, kritika....kas tik norit. Daugiau taip mąstančių, matančių žmonių - gal kas Lietuvoje ir pasikeis...

jole

Pocius nera beviltiskas. ir tai jau gera zinia.

korupcija

Kas mėgsta, kas nemėgsta Pociaus, bet filmukas tikrai negalėjo kainuoti milijoną litų (net ir su prezervatyvais). Kaip ir vamzdis Vilniuje negalėjo kainuoti 200 000 Lt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS