Politinis tikslas – anuliuoti likutį | kl.lt

POLITINIS TIKSLAS – ANULIUOTI LIKUTĮ

Galite būti ramūs: po šių rinkimų viltys sulaukti tryliktos pensijos greitai išbluks. Netgi atvirkščiai – kasdien vis sparčiau artėjame prie Graikijos scenarijaus. Ten trylikta ir keturiolikta pensija virto tokiomis suvytusiomis išmokomis, kad pasipylė piliečių savižudybės. Prie tos suirutės privedė būtent politiniai pažadai, pakurstę nepamatuotus durniaus motinos apsireiškimus. Politikai žadėjo viena, o kilo suirutė, eurų stygius, minios įsiūtis, vos nenuskandinęs Graikijos ekonomikos.

Na, ir iš kur mūsiškiai genijai gaus pinigų tryliktoms pensijoms, kai biudžete žiopso milijardo kiaurymė? Gal parduos dounininkų Žemaitiją Latvijai? Nebereikėtų, kaip Vilniaus biurų peniukšliai kriuksi, beprasmiškai investuoti į Skuodo šaligatvių trinkeles.

Pas mus dešimtmečius vyrauja tokia jau tradicija: biudžeto praradimus, skolas arba išlaidų didėjimą kompensuoti tų, kurie dirba, prakaitu ir krauju. Įves mokestį už butus ar garažus, ir ką jūs padarysite? Mokėsite.

Lietuvoje visi žino, kur išleisti viešąsias lėšas, bet niekas nemąsto, iš kur jų gauti. Sprendžiant iš to, kokius personažus regėjome agitacinės gyvulininkystės periodu, naujai išrinktieji tikrai negalvos, kaip papildyti biudžetą, nenusmaugiant paprastų žmonių. Jokia paslaptis, kad, kol auksaburniai barstė pažadus rinkimų vištidėse, viso tvartelio nomenklatūra žegnojo naujus mokesčius.

Pas mus dešimtmečius vyrauja tokia jau tradicija: biudžeto praradimus, skolas arba išlaidų didėjimą kompensuoti tų, kurie dirba, prakaitu ir krauju. Įves mokestį už butus ar garažus, ir ką jūs padarysite? Mokėsite, nes, kaip sakė a.a. ministras R. Sikorskis, lietuviai – veršių tauta: seimūnais išrinkti politinės ekonomijos savamoksliai visus tempia tiesiai į krachą, bet apie būtiniausius gelbėjimosi veiksmus praskolintoje valstybėje niekas net nesvarsto.

O juk dabar mirtinai reikėtų nebeskandinti biudžeto pinigų šimtams niekam nereikalingų viešųjų įstaigų, už milijonus nebeužsakinėti galimybių studijų apie tramvajus ir metro, nebešvaistyti beprotiškų sumų paukštukų veisimo projektams, būtina naikinti besidubliuojančias įstaigas, dalį ministerijų, amputuoti algas po 9 tūkst. eurų "uždirbantiems" stambiesiems biudžeto raguočiams.

Tačiau tam nėra laiko, nes mūsų politikų tikslas – anuliuoti valstybės biudžeto likutį. Paskui – kaip velnias duos.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Pavojus yra bet tikekime TAUTA

Antras turas parodys visa tiesa nes Lietuva pavojune Neoliberalams Tauta neleis uzimti valdzios.Nereikia Simonytes kuri su Snoro banku turejo reikalu o ten byla laimeti gali savininkas is kur Simonyte ,Grybauskaite ,Kubilius paims milijarda?Is valstybes biudzedto ....????O ju turtas nenukentes?Nenori didzioji tautos dalis konservatoriu ateis pakils tie kurie nebalsavo ju daugiau negu kurie balsavo konservatoriu baliaus ant Tautos sprando nebus.Jau dabar Simonyte apie taupima kalba taupiti reikia Snoro banko savininkas grazinti reikes tik prie ko Tauta kai Simonyte ,Kubilius ir Grybauskaite prisidirbo !Gal pencijas pamazins kad Snoro savininkams pinigus grazinti?Ar vaiku pinigelius....?????

suklydai Pociau .... renkami konservatdegeneratai

su visu skyliu laisves liberastais ju politinis tikslas ne anuliot ekonominy likuty......o anuliuot lietuvos piliecius sesliai gyvenusiu lietuvoje likuty , per svo valdyma konservatoriai su liberastais istreme is lietuvos pusantro milijono gyventoju lietuviu , dabar ateje y valdzia --anuliuos dar islikusy [ laiku nespejusy isstipt] ---likuty

MMM

Kiekvieno politiko svajonė anuliuoti likutį biudžete!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS