Propagandos aukos | kl.lt

PROPAGANDOS AUKOS

Nuo praeities pabėgti sunku. Tai liudija iš naujo atverstos dvylikos Seimo apaštalų asmeninės gyvenimo istorijos. O jose – priekaištai dėl nuslėptos narystės. Tik kas gi norės šviežinti viešus biografijos faktus, kai kampe išdavikiškai kyšo ryškiai raudonas SSRS Komunistų partijos nario bilietas? Sunku pripažinti tą gėdingai besivelkantį praeities faktą, ypač kai dabar priklausai tėvynę mylinčiai partijai (beje, visos partijos savotiškai myli tėvynę).

Visi tie buvę tylieji lietuviški komunistai kažkada jaunystėje, žinoma, buvo suklaidinti, suvilioti ir jokiu būdu bolševiko kelio anuomet esą nepasirinko savo valia. Jie tada kitaip negalėjo, buvo priversti ir apgauti.

Visi tie buvę tylieji lietuviški komunistai kažkada jaunystėje, žinoma, buvo suklaidinti, suvilioti ir jokiu būdu bolševiko kelio anuomet esą nepasirinko savo valia.

Štai neapgautas tik buvęs „Jedinstvo“ lyderis V. Ivanovas, kuriam prokuratūra lyg tyčia vėl pareiškė įtarimus dėl viešo pritarimo sovietų nusikaltimams prieš Lietuvą. O šis asmuo nė neslepia nuoširdžiai tikįs Kremliaus naratyvu: „Ukrainoje vykdoma specialioji karinė operacija, kurios prireikė dėl Kijevo ir NATO grėsmės Rusijai.“ Jis šventai tikėjo ir kad Sausio 13-osios aukos yra lietuvių falsifikacija, o sovietų armija Vilniuje nenužudė nė vieno laisvės gynėjo.

Nors tų įvykių kaltininko, už akių nuteisto tuomet sovietų smogiko, dabar Ukrainos piliečio A. Radkevičiaus prašymas Lietuvos Respublikai atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės už ano meto veiksmus liudija ką kita. Tiesa, šio asmens gynėjas žudynėms ieško pateisinimų, neva „dėl stiprios sovietų propagandos jo ginamasis tuomet negalėjęs suprasti tikrovės apie įvykius, o Sovietų Sąjungoje grėsė atsakomybė už įsakymo nevykdymą“. Kitaip tariant, A. Radkevičius tapo propagandos auka.

O kaip R. Žemaitaitis? Jį irgi kažkas suklaidino? Ar teisės mokslų magistras žino, ką daro?

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

MacLeod

Autorė gal būtų nebloga barmenė - suplaka visokias nesmones, o pardavinėja už pinigus. Tikras komunistas (neišsižadėjęs savo idėjų, buvo Burokevičius), o visi kiti - paprsati karjeristai (gerąja prasme), kuriems vienintelis kelias į vadovavimo aukštumas buvo per narystę KP. Neaisšku prie ko čia Žemaitaitis, kuris apie KP girdėjo nebent mokyklos pirmoj klasėj

Tomas Jakutis

Kuo čia dėtas Žemaitaitis, 1982 m. gimimo? Gal ir jis buvo LKP nariu, norite pasakyti? Nesupratau autorės, ar ji sveikam prote?

to beje

kai nesusidūrei. Komunistas, net eilinis, jau turėjo privelegijų. Tik komunistas tapdavo soc enktynių pirmūnu, gaudavo premiją kuri ne visada jam priklausė. Dažnas komunistas skundė visus iš eilės. Dažnas komunistas sekė kurie mokiniai bažnyčion eina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS