Žodžiais dvoko nepridengsi | kl.lt

ŽODŽIAIS DVOKO NEPRIDENGSI

Paputojo vienuoliktokų tarpinių patikrinimų jovalas, pakaitinis jo maišytojas garsiai trinktelėjo durimis, palikdamas dvoką uostyti 26 tūkst. gimnazistų, jų tėvams ir mokytojams.

Inžineriją, chemiją ir istoriją besimokančių vienuoliktokų gegužę dar laukia žinių patikrinimo procedūra. Ji, perfrazuojant politikų žodžius, rengiama dėl grožio, tad matematikos testus pergyvenusiems mokiniams bus tarsi lengvas pasivaikščiojimas. Ne, adekvačių užduočių niekas nesitiki. Kai matome, į kokias aukštumas reformatoriai yra užkėlę istorijos žinių kartelę, dar vienas sukrėstų vienuoliktokų ašarų cunamis buvo garantuotas. Tačiau mintis, kad atlieka tokį, na, tarsi dar vieną pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą, PUPP, o ne stoja į žūtbūtinę dvikovą, vaikams veiks kaip geriausi raminamieji. Tik, gaila, šios vienkartinės dozės tikrai nepakaks ištverti chaosą, kurį krintančių reitingų skaičiavimu užsiėmę valdantieji vadina labai patogiai – diskusijomis. Tarsi žodžiais būtų galima nustelbti prisvilusio jovalo dvoką. Apie ką galima diskutuoti su dar viena darbo grupe, su formalia švietimo ministro pavaduotoja, dar laikinesne šiame poste nei būsimasis švietimo ministras, kurio nė horizonte nematyti? Apie ką kalbėti, jei Gintauto Jakšto testamente jau išdiskutuota – aiškiai parašyta: bet kokios formos abitūros egzaminai turi vykti ne per mokslo metus. Nesvarbu, kad ši nuostata niekaip nedera su galimybe perlaikyti patikrinimus – išskirtine šiųmečių vienuoliktokų teise, kompensacija už bandomųjų triušių vaidmenį. Kiek apskritai ketinama diskutuoti? Tradiciškai – su vasaros atostogų pertrauka, t.y. iki rugpjūčio pabaigos? Korepetitorių rinkoje – pats sujudimas. Papildomų pamokų vasaros tvarkaraščiai pildosi labai sparčiai. Kad ir koks bus tas, kaip vis žada politikai, moksleiviams palankiausias variantas, jį reikia paskelbti kuo greičiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ačiū

puikios mintys

kas yra istorija?

Tai maždaug astrologija. Kur kiekvienas šamanas tempia paklodę į save. Pvz. amžių šešėliouse bumbuliauskas ir Co diskutuoja apie LDK žlugimą. 1792 metų karas su Rusija. Kas trečias žodis - rusai okupantai. O kiek vien Rusijos lietuva okupavusi - nė žodžio. 1923 Memellando okupacija. Vadinama kažkokiu prisijungimu. Galų gale Krymas. Rusai kryme ne okupantai. Rusai krymą gavo iš pralaimėjusių turkų pagal taikos sutartį, O kaip Rusijos Krymas atsidūrė ukronaciųlande? Ir kokiu teisiniu pagrindu. Šituo klausimu nepasisako ne viena politinė prostitutė. Tiesiog perdžia - Rusija aneksavo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS