Po suspendavimo britų parlamentas susirinko į audringą pirmąjį posėdį | kl.lt

PO SUSPENDAVIMO BRITŲ PARLAMENTAS SUSIRINKO Į AUDRINGĄ PIRMĄJĮ POSĖDĮ

Jungtinės Karalystės parlamentas trečiadienį vėl susirinko, šalies Aukščiausiajam Teismui nusprendus, kad ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džondono) sprendimas sustabdyti jo darbą yra „neteisėtas, niekinis ir negaliojantis“.

Teismo nutartis sudavė rimtą smūgį B. Johnsono pozicijoms ir išprovokavo raginimus jam atsistatydinti. Tai pakurstė abejonių, ar premjerui pavyks išgyvendinti savo planus dėl „Brexit“. 

Konservatorių lyderis maždaug 10 val. 30 min. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku parskrido į Londoną iš Niujorko ir iškart nėrė į politinį verpetą, sukeltą antradienį Aukščiausiojo Teismo paskelbtos jam nepalankios nutarties, kad jo sprendimas penkioms savaitėms sustabdyti parlamento darbą yra neteisėtas.   

B. Johnsonas, žadantis neatsisakyti planų spalio 31 dieną išvesti šalį iš Europos Sąjungos, nepriklausomai nuo to, ar pavyks pasiekti susitarimą su Briuseliu dėl tolesnių ryšių su Bendrija, vėliau trečiadienį ketina kreiptis į įstatymų leidėjus.

Anot Dauningo gatvės, premjeras neketina sutikti su įstatymų leidėjų reikalavimu prašyti Briuselio atidėti „Brexit“, todėl, panašu, jo laukia nauja konfrontacija su parlamentu.   

Bendruomenių Rūmų pirmininkas Johnas Bercow (Džonas Berkou) vėl sušaukė parlamentą 11 val. 30 min. (13 val. 30 min. Lietuvos laiku). Kiek vėliau trečiadienį susirinks ir aukštieji Lordų Rūmai.

Didžiausios opozicinės Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) paragino B. Johnsoną atsistatydinti, bet sakė neinicijuosiantis parlamente balsavimo dėl nepasitikėjimo premjeru, kol bus eliminuota „Brexit“ be sutarties galimybė.

„Svarbiausias mūsų prioritetas yra užkirsti kelią išstojimui iš Europos Sąjungos be sutarties spalio 31 dieną“, – BBC radijui sakė J. Corbynas.

Pasak J. Bercow, šiandien vadinamųjų Ministro pirmininko klausimų – savaitinės trečiadienio sesijos – nebus, bet bus aptarinėjami „visi skubūs klausimai“.

Vyriausybės narys Michaelas Gove'as (Maiklas Gouvas) sakė, kad vyriausybė vėliau trečiadienį parlamente pristatys tolesnius savo žingsnius.

„Nemanau, kad vyriausybė turėtų atsiprašyti už turimą tvirtą vidaus darbotvarkę. Taip pat nemanau, kad turėtume atsiprašinėti už tai, kad siekiame daryti pažangą dėl mūsų išstojimo iš Europos Sąjungos“, – BBC sakė M. Gove'as.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

pirmiausia britai turi panaikinti monarchija kuri si skandala ir organizuoja ??kuomet dauguma tautos nenori brexito o referendumo nes buvo apgauti ir ? kodel prancuzai ir vokieciai neturi islaikytiniu liko danai svedai ir britai apie afrika nekalbesim juk tai ginkluoti laukiniai kuriuos ir apginklavo demonkratai.o dabar patys nuo ju kencia kaip ir jav nuo savu vaikezu.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS