Berniukas tris metus kentėjo didžiulį skausmą: ligos diagnozę nustatė dirbtinis intelektas | kl.lt

BERNIUKAS TRIS METUS KENTĖJO DIDŽIULĮ SKAUSMĄ: LIGOS DIAGNOZĘ NUSTATĖ DIRBTINIS INTELEKTAS

  • 3

Motina atskleidė, kaip jos sūnaus trejus metus trukusį lėtinį skausmą pavyko išspręsti po to, kai dirbtinio intelekto programa „ChatGPT“ nustatė teisingą diagnozę, praneša „People“.

Mama Courtney keturmetį sūnų Aleksą nuvedė pas odontologą, kai tėvai susirūpino, kad jam kilo problemų su dantimis. Taip prasidėjo trejus metus trukę vizitai pas septyniolika skirtingų gydytojų.

Vėliau jau ortodontė nustatė, kad Alekso gomurys per mažas jo burnai, todėl naktį jam sunkiau kvėpuoti.

Po kurio laiko motina pastebėjo, kad jos sūnus nustojo augti. Tada jie apsilankė pas pediatrą, kuris teigė, kad pandemija paveikė Alekso augimą ir nukreipė jį į fizinę terapiją.

Neurologas nustatė, kad berniukas sirgo migrena. Jis taip pat apsilankė pas ausų, nosies ir gerklės specialistus.

Nusivylusi gydytojais Courtney susikūrė paskyrą „ChatGPT“ ir pasidalijo informacija, kurią surinko iš sūnaus magnetinio rezonanso tomografijos.

„ChatGPT“ pasiūlė, kad Aleksas kenčia nuo įgimtos stuburo smegenų išvaržos arba Spina Bifida occulta.

Kai Aleksui pagaliau buvo nustatyta diagnozė, berniuko motina teigė, kad ji patyrė „kiekvieną emociją – palengvėjimą, pripažinimą, džiugesį dėl jo ateities“.

Nustačius diagnozę, Aleksui buvo atlikta operacija.

Pasak Lietuvos Spina Bifida ir Hidrocefalija asociacijos, įgimta stuburo smegenų išvarža yra vienas iš dažniau pasitaikančių nervinio vamzdelio raidos defektų. Esant šiai nervų sistemos patologijai, priklausomai nuo stuburo segmentų pažeidimo lygio pasireiškia įvairaus laipsnio apatinių galūnių paralyžius bei kiti susiję organizmo funkcijų pažeidimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aha

Kai technologijos viską daro už žmogų, net mąsto, tai žmogus tampa elektronikos vergu, ko pasekoje net daktarų protas pradeda atrofuotis.

Tadas

Tai dabar kiekviena programele tapo dirbtiniu intelektu?

Anonimas

vadynasi gyditojai šūdo vietoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS