Palangoje – laisvės malūnėlių pieva | kl.lt

PALANGOJE – LAISVĖS MALŪNĖLIŲ PIEVA

  • 3

Palangiškiai, nuo pačių mažiausių iki vyriausių, prigamino 1 tūkst. 20 vėjo malūnėlių ir jais papuošė tris kurorto pieveles. Taip, sako, sukūrę „Laisvės pievą“. Palangiškiai siekia ne tik rekordo, bet ir šventinės bendrystės.  

Lietuvos nepriklausomybės simboliu vėjo malūnėliai tapo minint pirmąsias Kovo 11-osios metines. Daugelyje miestų graži tradicija prigijo. Šįkart nutarta papuošti vėjo malūnėliais tris kurorto pieveles. Į jas teko susmaigstyti daugiau nei tūkstantį vėjo malūnėlių.  

„Mes norėjom pagerinti rekordą ir nusprendėme, kad įspūdinga būtų Palangoje tūkstantis malūnėlių. Kad dalintųsi iš trijų, padarėme 1 tūkst. 20 malūnėlių. Pradžioje buvo įdomu, ar pavyks tiek pagaminti. Bet paskambinome visiems darželiams, mokykloms, senjorams, tai daug kas sakė, kad padarė per dieną, prašė dar atvežti“, – teigė Kultūrinės veiklos vadybininkė Ernesta Žaromskytė. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Iki šiol daugiausia vėjo malūnėlių švenčiant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metį sukosi Alytaus mokinių ir mokytojų rankose. Jų buvo 863. Palangiškiai džiaugiasi, kad Lietuvos laisvės simboliai suvienijo visą kurorto bendruomenę.  

Tai ta sinergija Palangoje jaunimo ir senjorų tikrai yra.

„Nesitikėjome, kad nuo darželio iki mokyklos tiek daug vaikų norės daryti ir gaminti. Ne tik vaikai, bet ir senjorai įsijungė bei kitos įstaigos. Bendra pilietinė akcija. Sukūrėme gražią laisvės pievą, kad ji pleventų visą kovo mėnesį ir džiugintų mus“, – džiaugėsi Palangos kultūros centro vadovė Vita Petrauskienė. 

„Mūsų bendruomenė darni, labai vieninga. Bet kokiose šventėse dalyvauja ir jaunimas, ir senjorai. Mes dabar statome jaunimo namus kartu su savanorystės centru. Tai reiškia, kad jauni žmonės padės senjorams užpildyti dokumentus, padės tiems, kurie neturi nei kompiuterio, nei galimybių. Tai ta sinergija Palangoje jaunimo ir senjorų tikrai yra“, – sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tadas

saunuoliai, linksminkit ponus.

Gerai,

kad nera tos laisves. O tai - sumaltu!

Klausimas pakilo

Ar žymus djus patriotas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS