Šalinant medžius, ugniagesių pagalbos labiausiai reikėjo Šiaulių apskrities gyventojams | kl.lt

ŠALINANT MEDŽIUS, UGNIAGESIŲ PAGALBOS LABIAUSIAI REIKĖJO ŠIAULIŲ APSKRITIES GYVENTOJAMS

Ugniagesiai gelbėtojai pastarąją parą 79 kartus vyko šalinti po didelės audros nuvirtusių medžių. Maždaug trečdalis išvykimų buvo Šiaulių apskrityje.

Su ugniagesių pagalba šalyje pašalinti keli šimtai medžių, kurie trukdė eismui, kėlė grėsmę gyventojams ir pastatams.

„Daugiausia iškvietimų buvo Šiaulių apskrityje – 26, Joniškio rajone – 17. Vilniaus apskrityje – 12, Utenos apskrityje – 10“, – BNS antradienio rytą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Pasak jos, ugniagesiai tris kartus medžius šalino nuo automobilių ir tris kartus nuo pastatų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistas Igoris Voveris BNS sakė, kad neretai į vieną iškvietimą atvykę ugniagesiai aptikdavo, kad reikia pašalinti kelis medžius, buvo atvejų, kai atvykę į iškvietimą ugniagesiai turėjo šalinti, pavyzdžiui, 12 medžių.

Per Lietuvą slenka audra

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“, „Mentai PNVŽ“ nuotr.

„Gali būti, kad per pastarosios paros iškvietimus ugniagesiai pašalino kelis šimtus medžių“, – BNS sakė I. Voveris.

Prieš vidurdienį pirmadienį buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Paparčių seniūnijoje, Našlėnų kaime, ant kelio užvirtę medžiai.

Atvykę ugniagesiai ant miško kelio rado nuvirtusius medžius, netrukus į pagalbą jiems buvo išsiųsta Zūbiškių ugniagesių komanda.

Panaudojus grandininį pjūklą ir du vienetus parankinių priemonių nuo kelio pašalinta 14 medžių.

Audros padariniai Žagarėje

S. Lisausko/BNS nuotr.

Pastarąją parą šalyje siautė didelė audra, medžiai virto su šaknimis, iškritę ledų gabalėliai apgadino automobilius, vėjas plėšė stogus. Joniškio rajone, Žagarėje, pirmadienį užvirtus medžiui žuvo moteris.

Joniškio rajone dėl audros pirmadienį paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tiesa

Niekas nežemina medžius ,jie auga į viršų per daug aukštai prie gyvenamų namų.,todėl žaibas juos verčia.Turi genėti juos ,nupjauti viršūnes .Nieko nepadarysi, nėra žmonių kurie tuo rūpintųsi,kaip nekeista bet tarybiniais laikais buvo visada genėjami medžiai ,pjaunamos viršūnės . Medžiai buvo daug gražesni , tankūs.Ne tarybiniai metai čia svarbūs ,bet kad kitos tautos žmonės vadovavo ir buvo tvarka.Dabar savi visus įdarbinti, atsakomybės nėra,savas savo nebaudžia,atlyginimus gauna ir darbo metu juokus krečia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS