M. Lingė: I. Šimonytės šūkio panašumas su V. Putino yra „neapsižiūrėjimas“ | kl.lt

M. LINGĖ: I. ŠIMONYTĖS ŠŪKIO PANAŠUMAS SU V. PUTINO YRA „NEAPSIŽIŪRĖJIMAS“

Premjerės Ingridos Šimonytės prezidentinio rinkimų šūkio panašumas su Rusijos prezidento Vladimiro Putino prieš šešerius metus naudotu devizu yra „neapsižiūrėjimas“, jis nebus naudojamas, sako I. Šimonytės štabo vadovas Mindaugas Lingė.

„Taip, tokios formuluotės, kaip dabar ji skamba, kuri turi tam tikrų asociacijų – jos nėra turbūt tikslinga naudoti, tiesiog, tą pačią mintį galima pasakyti ir kitais žodžiais“, – žurnalistams sekmadienį sakė M. Lingė.

„Tai yra paprastas, elementarus žmogiškas neapsižiūrėjimas“, – pridūrė jis.

I. Šimonytė sulaukė kritikos dėl penktadienį pristatyto jos prezidento rinkimų kampanijos šūkio „Stipri prezidentė-stipri šalis“, kadangi su beveik identišku šūkiu „Stiprus prezidentas – stipri Rusija“ 2018-ųjų Rusijos prezidento rinkimuose dalyvavo ir autoritarizmu kaltinamas V. Putinas.

M. Lingė tvirtino, kad rinkimų kampanijoje bus koncentruojamasi diskusijoms apie valstybės viziją, tačiau toliau bus pabrėžiamas stiprios kandidatės įvaizdis.

„Norėsime pasakyti tą pačią mintį apie stiprią kandidatę, kuri gali eiti stiprios prezidentės pareigas ir duoti daugiau galimybių stiprinti Lietuvą“, – sakė jis.

I. Šimonytė: ne šūkiai laimi rinkimus

Pati I. Šimonytė tvirtino į kritiką reaguojanti ramiai ir šūkio panašumo nesureikšmina sakydama, jog „ne šūkiai laimi rinkimus“.

„Aš labai ramiai į šią kritiką reaguoju, todėl, kad jeigu galėčiau sugalvoti tokį šūkį, kuris išspręstų visas Lietuvos problemas, tikrai sugalvočiau, tikrai, mano supratimu, ne šūkiai laimi rinkimus, o kandidatai. Daug labiau bijočiau kandidatų, kurie nori būti panašūs į poną Putiną“, – žurnalistams sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatė į prezidentus.

„O tai, kad ponas Putinas kartais vartoja teisingus žodžius, bet visą laiką juos vartodamas meluoja,  tai taip yra: jis nėra nei stiprus prezidentas, nei Rusija yra stipri šalis. Bet tikrai, su komanda pasitarsime ir šį klausimą išspręsime (...). Tai yra tikrai labai menkas klausimas visų klausimų sąraše“, – I. Šimonytė

Klausiama, ar partija bei jos rinkimų štabas neapsižiūrėjo galvodami rinkimų devizą, ji sakė Rusijos rinkimų šūkių nesekanti.

„Ar jūs galvojate, kad aš seku Putino šūkius? Tikrai ne, ir dar daugiau: Putinas nebuvo originalus tame šūkyje“, – kalbėjo premjerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Prezidentas

tik po uzsienius malasi ir liezuviu mala. Simonyte nori pasitikrinti kiek lietuviu normaliu neprorusisku yra dar like. As balsuosiu uz ja!

norint

neapsižiūrėti, reikia nors žiūrėti, tuo tarpu šiuo atveju žiūrima nebuvo. Nedaug trūksta, kad atsirastų kur nors šūkis Gegužė-Darbas-Taika, nors man prie širdies mielesnis Čemodan- Vokzal-rosija.

cha. cha. cha.

Kad Vegėlė susimovė, tai rodo jo praktikuojamą katalikišką tikrovę, prezidento klaida knygos įraše suprantamas,ką parašei, nebeištrinsi, bet kas konservams pakišo tokį rinkiminį šūkį Šimonytei, tai rimtas klausimas. Norėjo būti blatnesni, o išėjo kad teisintis reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS