Paviešinti kandidatų į prezidentus turtai: kodėl vieni turtuoliai pyksta ant kitų? | kl.lt

PAVIEŠINTI KANDIDATŲ Į PREZIDENTUS TURTAI: KODĖL VIENI TURTUOLIAI PYKSTA ANT KITŲ?

Kandidatams į Lietuvos prezidentus deklaravus savo pajamas, paaiškėjo turtingiausieji. Pirmoje vietoje puikuojasi teisininkas Ignas Vėgėlė. Pastarasis turi prikaupęs nekilnojamojo turto už 1 mln. 580 tūkstančių eurų, banko sąskaitose laiko 256 tūkst. ir yra paskolinęs daugiau nei 1 mln. 335 tūkstančius eurų.

Trečiadienį TV3 laida „TOP 3“ pakvies žiūrovus pasigėrėti milijoninės vertės, iki šiol nematytais kandidatų į prezidentus namais ir kitais turtais. Kas ir kodėl tapo turtingiausiu ir kodėl vieni turtuoliai pyksta ant kitų? 

Turtingiausiu įvardintas I. Vėgėlė tokių skaičių nesureikšmina. „Aš neskaičiuoju svetimų pinigų – dirbti pradėjau labai anksti, gal nuo trečio kurso. Dirbu per 2-3 darbus ir vertinu tuos žmones, kurie taip pat dirba“, – laidoje sakys jis.

Kandidatas į prezidentus turi įspūdingą namą Vilniuje, Antakalnio mikrorajone. Trijų aukštų, su asmeniniu kino teatru, sporto sale, raudonmedžio spalvos baldais ir kitais aksesuarais. Toks namas rinkos verte galėtų siekti daugiau nei 1 mln. eurų! Tiesa, tai – ne vienintelis I. Vėgėlės nekilnojamas turtas. Nepatvirtintais duomenimis, apartamentų dalį kandidatas turi ir saulėtoje Turkijoje.

Tačiau pats I. Vėgėlė piktinasi, kad jo oponentai turi ne ką prastesnius namus, o jų vertes deklaruoja daug mažesnes. Pavyzdžiui, Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė ir Remigijus Žemaitaitis.

Dabartinio prezidento ir kandidato G. Nausėdos turtas pagal pateiktą deklaraciją įvertintas 359 tūkst. eurų. Taip pat deklaruota 20 tūkst. suma, laikoma banke. G. Nausėdos namas – neeilinės ir prabangios architektūros, stiklinis, kelių šimtų kvadratinių metrų, unikalioje Vilniaus vietovėje – Pavilnių regioniniame parke, netoli Pūčkorių atodangos. Tokio namo vertė rinkoje gali siekti iki pusantro milijono eurų.

„Nemanau, kad turėtų kilti klausimų – aš užpildžiau deklaraciją taip, kaip to reikalauja įstatymai“, – sakys G. Nausėda.

Vis dėlto klausimų kyla, o ypač – kitam kandidatui į prezidentus Andriui Mazuroniui. Pats kilęs iš statybų rinką ir kainas išmanančios šeimos, Andrius tikina iš akies galintis pasakyti, kokios yra tikrosios jo oponentų namų kainos.

„Jeigu prezidento namą kažkas sutiktų parduoti už 360 000 eurų, tai aš tikrai jį nupirkčiau su malonumu... Iš tų rinkimų galima būtų ir prasigyventi“, – sakys  A. Mazuronis.

Kitų kandidatų į prezidentus turtai, namai ir kiti džiaugsmai – šį vakarą, 21 val. per TV3.

Antroji laidos tema pakvies apsitvarkyti. Pavasarį pats laikas pakelt sėdimąją nuo sofos ir pradėti švarinti aplinką. Pavyzdžiui, artistas ir renginių vedėjas Viačeslavas Mickevičius-Slavka per pastaruosius kelis metus surinko daugiau nei 400 padangų, kurias žmonės išmetė miškuose. Slavka šiukšles renka stilingai – su savo 40-mečiu draugu, raudonu „Volkswagen Beetle-Vabaliuku“. Ką dar žmonės palieka miškuose, ir ką su šimtais padangų daro pats Slavka?

Galiausiai paskutiniame dienos siužete – dešimtis milijonų Ruandai mokanti Didžioji Britanija. Ir viskas dėl to, jog šalis priimtų pas save pabėgėlius iš Anglijos. Britai jau sumokėjo Ruandai 250 milijonų, o šiais metais pridės dar 50, kad tik galėtų į Afrikos valstybę išvežti savo nelegalus. Kam toks sumanymas kelia didžiausią siaubą?

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nesvarbu,

ko riejasi turtuoliai. Svarbu,kad ju turtai nuskusti nuo musu visu! Ir niekada jie nebus musu draugai,gynejai,uztarejai,o tik budeliai.

Tauta

Strimele, gitaniuks yra dalbajobai

Anonimas

kumelė turi turi stubura chi chi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS