A. Baerbock žada Moldovai paramą kelyje į ES | kl.lt

A. BAERBOCK ŽADA MOLDOVAI PARAMĄ KELYJE Į ES

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock Ukrainos kaimynei Moldovai pažadėjo tolesnę paramą kelyje į Europos Sąjungą (ES).

Moldovos prisijungimas prie ES „yra geopolitinė būtinybė ir Rusijos agresyvaus karo pasekmė“, sakė politikė antradienį Berlyne susitikime su kolega iš Moldovos Mihajumi Papsoi.

Šis patikino, kad jo šalis daro pažangą vykdydama reformas ir kovoje su korupcija. „Visi mūsų piliečiai laiko save Europos Sąjungos piliečiais –  nors Kremlius naudoja visus hibridinio karo instrumentus, kad įvarytų pleištą tarp mūsų“, taip pat tarp moldavų, kabančių rumuniškai ar rusiškai, sakė M. Popsoi.

Rusijos grėsmę patiriant Moldova, kaip ES kandidatė, daugiau nei sudėtingomis aplinkybėmis jau ėmėsi reformų, pabrėžė A. Baerbock. Dabar esą būtina toliau eiti reformų keliu, ypač teisėsaugos srityje. Turėdama omenyje rinkimus Moldovoje ir planuojamą referendumą dėl stojimo į ES, ministrė sakė: „Tikrai žinome, jog Rusija darys viską, kad jus suskaldytų ir skleistų savo propagandą“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS