Dėl kvietimo Rusijos ministrui ESBO susitikimą boikotuos ir Lenkija | kl.lt

DĖL KVIETIMO RUSIJOS MINISTRUI ESBO SUSITIKIMĄ BOIKOTUOS IR LENKIJA

Lenkija trečiadienį pranešė nedalyvausianti šią savaitę Skopjėje vyksiančiame Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) susitikime dėl to, kad į jį pakviestas Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Szymonas Szynkowskis žurnalistams sakė nedalyvausiantis ketvirtadienį prasidėsiančiame ESBO susitikime ir nepasiųsiantis į Šiaurės Makedonijos sostinę nė vieno savo pavaduotojo.

„Tiesiog negalime ignoruoti fakto, kad Rusijos užsienio reikalų ministras sėdės prie vieno stalo su organizacija, kuri turėtų kurti taiką ir saugumą Europoje“, – sakė Lenkijos ministras.

S. Lavrovo dalyvavimą S. Szynkowskis vel Sekas pavadino „nepriimtinu“ ir pridūrė, kad Lenkija laikosi tokios pačios pozicijos kaip ir Baltijos valstybės, anksčiau paskelbusios, kad boikotuos ESBO susitikimą.

„S. Lavrovo vieta yra specialiajame tribunole, o ne prie ESBO stalo“, – antradienį sakė Estijos užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna, paaiškinęs bendrą savo šalies ir kitų Baltijos valstybių Lietuvos ir Latvijos sprendimą.

Dėl S. Lavrovo dalyvavimo kasmetinę ministrų konferenciją boikotuos ir Ukraina. Tačiau JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas derybose dalyvaus ir sieks sutelkti paramą karo draskomai Ukrainai.

Pernai ESBO susitikimą surengusi Lenkija neįleido S. Lavrovo, Rusija į tai piktai reagavo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tam tam<pagarba

Klausyk tu buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana pampersus pasikeisk nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė todėl ir rašliavoji visokius nesamoningus žodžiu kratinius

> pagarba

Ei, vatine utele, pirk lavonmaisi ir ciuozk i rodina mogilizuotis. Iskrypeliu gerbejai cia nereikalingi.

Pagarba

Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS