E. Macronas: už ataką Rusijoje atsakinga IS | kl.lt

E. MACRONAS: UŽ ATAKĄ RUSIJOJE ATSAKINGA IS

  • 9

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį pareiškė, kad Paryžius turi informacijos, jog tai džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) padalinys penktadienį įvykdė teroro išpuolį vienoje Pamaskvės koncertų salėje, perspėdamas Rusiją nenaudoti atakos savo kare prieš Ukrainą.

Prancūzija turi žvalgybos duomenų, kad „išpuolį planavo ir įvykdė „Islamo valstybės“ subjektas“, žurnalistams sakė Macronas, atvykęs į Prancūzijos Gvianą Pietų Amerikoje.

Prezidentas pridūrė, kad „ši konkreti grupuotė kelis kartus bandė [surengti išpuolių] mūsų pačių teritorijoje“.

Tačiau jis perspėjo Rusiją neišnaudoti šios atakos savo kare Ukrainoje, sakydamas, kad būtų „ciniška ir neproduktyvu, jei Rusija pasinaudotų šiuo kontekstu bandydama nukreipti ją prieš Ukrainą“.

E. Macronas taip pat sakė, kad Paryžius pasiūlė Rusijos saugumo tarnyboms „didesnį bendradarbiavimą“.

Atsakomybę už penktadienio vakaro išpuolį, per kurį žuvo 137 žmonės, prisiėmė IS, tačiau Rusijos pareigūnai jos pranešimo niekaip nekomentavo.

Kremlius pirmadienį pareiškė nekomentuosiantis IS pareiškimo apie prisiimamą atsakomybę už žudynes koncertų salėje, nes tebevyksta tyrimas.

Vieninteliuose savo viešuose pasisakymuose Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prakalbo apie tariamą užpuolikų ryšį su Ukraina, sakydamas, kad keturi įtariamieji buvo sulaikyti bandydami ten pabėgti.

Kyjivas griežtai neigia bet kokį ryšį su išpuoliu, o Jungtinės Valstijos pareiškė, kad IS vienintelė yra atsakinga.

Vėlai sekmadienį Prancūzijos ministras pirmininkas Gabrielis Attalis (Gabrielis Atalis) paskelbė, kad šalis grįžta prie aukščiausio saugumo pavojaus statuso po išpuolio Rusijoje ir atsižvelgdamas į „mūsų šalį slegiančias grėsmes“.

Maskvos koncertų salėje – didžiulis išpuolis

Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Rasa

Kaip save parodo tie europoj vqaldžia užgrobe scwabistu statytiniai Jeigu tu prezidentas tai negali laidyti liežuvi kaip turgaus bobelė Net ir tada kaip jau jo kadencija baigta man jis tikras varliaedis per ji paryžius greit praras savo groži viskas daužoma griaunama

>> ALE KAIP JIE GERAI ŽINO...

VATOS GABALE, Amerikos žvalgyba dar mėnesio pradžioje įspėjo kremlių apie teroro akto grėsmę ir rekomendavo savo piliečiams vengti viešų susibūrimų bei koncertų. Bet Putleris garsiai tai pavadino nesąmone, šantažu ir vakarų bandymu destabilizuoti ruZZijos visuomenę. Štai ir gavo destabilizaciją- pats kaltas !!!!

Nulis

Susidariau yspūdi kad prancūzai tam syk pakalba spalvingai ir viskas tuo baigiasi. Niekam neįdomi jų nuomone bl #grąžinti mirties bausmę Lietuvoje#
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS