Graikijos salose Egėjo jūroje glaudžiasi per 39 000 pabėgėlių | kl.lt

GRAIKIJOS SALOSE EGĖJO JŪROJE GLAUDŽIASI PER 39 000 PABĖGĖLIŲ

  • 4

Pabėgėlių srautas iš Turkijos į Egėjo jūros salas neslūgsta. Vien tik Lesbo, Chijo ir Samo salose per septynias dienas išsilaipino 2 793 migrantai, pirmadienį pranešė Graikijos valstybinė televizija (ERT), remdamasi Šiaurės Egėjo regiono policijos direkcija.

Šiose trijose salose bei Lero ir Koso salų pabėgėlių registracijos stovyklose šiuo metu yra iš viso 39 161 migrantas, pirmadienį pranešė už migraciją atsakinga institucija. Balandį čia gyveno tik 14 000 prieglobsčio prašytojų.

Graikijos dešiniųjų vyriausybė paskelbė norinti paspartinti prieglobsčio prašymų nagrinėjimą ir visus asmenis, kurie Graikijoje negaus prieglobsčio, grąžinti atgal į Turkiją. Be to, salose ketinama įrengti išsiuntimo stovyklas.

ES ir Turkijos pabėgėlių paktas numato, kad ES visus žmones, kurie per Turkiją nelegaliai atvyksta į Graikijos salas, gali grąžinti atgal į Turkiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Anais laikais Troja per arklį pražuvo, dabar Europa - per valtis.

galo nesimato

Negaliu atsistebėti šiandien vėl jūroje prigraibė 149,iš jų tik kelios moterys ir vaikai,visi kiti jauni vyrai kaip tą suprasti,ko jiems reikia ES?Alžyras,Pakistanas ten nevyksta karas,tai kodėl juos priima.Kodėl juos sugraibę veža į ES,reiktų gabenti atgal iš kur atvyko.

gikas

Kada ruosiamasi visus grazinti atgal i Afrika?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS