Strasbūre atidarytas dar vienas EP komplekso pastatas | kl.lt

STRASBŪRE ATIDARYTAS DAR VIENAS EP KOMPLEKSO PASTATAS

Prancūzija antradienį, siekdama sustiprinti Strasbūro kaip „ES sostinės“ įvaizdį, iškilmingai atidarė pastatą, kuris papildė Europos Parlamento kompleksą rytiniame mieste.

Prancūzijos ministrė pirmininkė Elisabeth Borne pasveikino 15 tūkst. kv. metrų ploto pastato stiklo fasadu atsiradimą kaip „Strasbūre dar labiau įsitvirtinusios Europos Sąjungos simbolį“. Pastatas pavadintas Simone Veil – prancūzų politikės, pirmosios EP pirmininkės moters – vardu.

Ceremonijoje pabrėžta, kad Prancūzija siekia išlaikyti Strasbūrą kaip Europos Parlamento būstinę, nes ši vieta pasirinkta dėl to, kad yra pasienyje su Vokietija ir simbolizuoja pokarinį susitaikymą, davusį pradžią Europos Sąjungai.

Daugelis EP narių, kurie beveik kas mėnesį iš Briuselio vyksta į Strasbūre vykstančias plenarines sesijas, dažnai skundžiasi atstumu ir išlaidomis. Tačiau parlamento buvimo vieta yra įrašyta ES sutartyje, kurią vargu ar kas nors imsis keisti.

Prancūzija įtvirtina parlamento vietą mieste, siūlydama 2021 metais pastatytą Simone Veil pastatą už mažesnę nuomos kainą biurams po to, kai žlugo pirkimo sandoris. Nuomos kaina – 700 tūkst. eurų per metus, t. y. apie 20 proc. apskaičiuotos rinkos kainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Arijas

Nebetelpa dykaduoniai? Ar iskrypeliai is "arabijos" finansuoja?

jo

nauji rumai euroveltedziams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS