Statybvietes saugo seni automobiliai | kl.lt

STATYBVIETES SAUGO SENI AUTOMOBILIAI

Ieškant sprendimų, kaip apsiginti nuo vagišių, atokesnėse vietose esančiose statybvietėse paliktą įrangą dažnai saugo seni automobiliai, kuriuose įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Ant tokių mašinų stogų pritvirtinamos saulės baterijos, kurios gamina elektrą, o viduje esančios kameros teritoriją filmuoja tiek dieną, tiek naktį.

Pravažiuojant statybvietes ar remontuojamo kelio ruožus, į akis krinta seni automobiliai su ant stogų įmontuotomis saulės baterijomis.

Pasak įmonės „Rimsauga“ direktoriaus Rimo Ežerinsko, tai greitai sumontuojama apsaugos sistema, tada nereikia samdyti darbuotojų apsaugai.

„Čia tokia mobili apsaugos sistema, ji greitai sumontuojama, o ant stogo esančios saulės baterijos teikia elektrą kameroms, todėl tokios apsaugos sistemos gali veikti visą parą ir ten, kur nėra kitokios prieigos prie elektros tinklo. Rangovams nereikia samdyti dar vieno žmogaus, kuris saugotų visą teritoriją“, – aiškino R. Ežerinskas.

Užsakovai gali stebėti ir saugoti nuo vagių ne tik statybvietėje esančią įrangą, bet taip pat žiūrėti, ar darbuotojai laikosi drausmės ir nustatytos tvarkos darbo metu.

Kaip teigė R. Ežerinskas, tokiam dalykui pasirenkamos senos mašinos, kadangi jos pigesnės. Visas tokios mobilios apsaugos sistemos įrengimas kainuoja maždaug 3 tūkst. eurų.

Kaimyninėje Lenkijoje objektams stebėti sukurtas teleskopinis bokštas su vaizdo stebėjimo kameromis gali kainuoti ir 18 tūkst. eurų, tačiau funkciją atlieka tokią pačią, kaip ir apsaugai pritaikyti mobiliosios apsaugos automobiliai.

Rangovui tokio išmaniojo automobilio nuoma per mėnesį kur kas pigesnė nei samdyti apsaugos darbuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

S.S.S

draudimai ir TA reikalingi jei jie dalyvauja eisme, o jeigu tik stovi statybvietėse jiems nieko nereikia ir jie nieko nepažeidžia, nereikia spangti...

gindulenas

sudegint visas tas nesamones.grazinkit sargybinius,o ne per susiktas kameras darbuotojus sekit kiaura para.

.

Senų lupenų paradas, kaip kokioje Indijoje... Policija turėtų patikrinti, ar šitie viešose vietose sustatyti grabai turi draudimus ir t.a., o aplinkosaugininkai - ar jie neteršia aplinkos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS