Moskvičiaus detalės | kl.lt

MOSKVIČIAUS DETALĖS

Iš automobilio iškritusios detalės liko gulėti pakelėje, o automobilis nudulkėjo, net nepastebėjęs, kad ant kelio žvangtelėjo dalis. Tokių detalių pakelėse galima rasti – dusliarkės, padfarnikai, pravodkės, rubilnikai, užkurkės, atboinikai, obudai. Ne visi dabar net ir supranta, kas tai yra.

Tačiau yra suprantančių, todėl tos detalės surenkamos. Sukraunamos į celofaną. Paskui vežamos į surūdijusių garažų kolūkį. Girdėti, kaip naktimis džirina, brūžina, virina, kala. Po kurio laiko iš garažo išropoja moskvičius – beveik automobilio parodija. Tačiau egzotiška. Prie vairo sėdintis šoferis su megafonu paskutiniais žodžiais varo ant mersų. Mus išbarstė, mes nereikalingi, bet mes susivienysime į moskvičių ir mes parodysime.

Tipiška iš sistemos iškritusi detalė, sakyčiau, yra tas už Rusiją Ukrainoje žuvęs Lietuvos pilietis iš Tytuvėnų: Lietuvoje – bedarbis, pasak kai kurių vietinių, toks atstumtasis, neintegruotas. Paskui savo noru tapo siūleliu raudoname kilime, kuris negyvais kūnais klojamas į Ukrainą užsigeidusiam carui ir jo bojarinams.

Tačiau nereikia užmiršti, kad moskvičius turėjo vieną privalumą – tvirtą kėbulo metalą (dėl to, kad sovietai netaupė). Jei į moskvičiaus galą įsirėždavo mersas, moskvičiaus uodega sulįsdavo merso vairuotojui kone į klyną, o pati uodega likdavo beveik nepažeista. Dabar didžiuojamasi tokiu tvirtumu ir apgalvotai ieškoma susidūrimų, nes moskvičių tikslas – chaoso kurstymas, destrukcija, savivalė, kauksmas. Tai matėme riaušėse per Sausio 13-osios minėjimą sukeltame beprotnamyje.

Ir mergaitės grobuonis buvo užknistas valdžios. Jis buvo kaip detalė, iškritusi automobilio. Pasak jo brolio, jautėsi provokuojamas kaimynų, policijos, savivaldybės, aplinkos apsaugos. „Tai iš dalies jie ir prisidėjo, kad jį privedė prie tokios situacijos“, – reziumavo brolis. Moralas: čia yra tragiška problema – valstybė, kurioje daug iškritusių detalių, yra nesušriūbuota, pati generuojanti moskvičių, arba penktosios kolonos pajėgumus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

dambrauskai tu bukas

matyt toks gimei. papasakok, abugeli, kur ir kada "Mersas" galėjo atsitrent į moskvičių? Kol dar moskvičiai važiavo - mersų lietuvoje nebuvo. Kai atsirado - moskvičių gali sutikt tiek pat dažnai kiek ferrari. O dėl tavo sapnų kiek moskvičiaus uodega sulįstų - tai tas mersas varomas pedalais turi būti. Be variklio. O maskvyčiaus bagažnykas užprūdintas traktorinėm akėčiom.

Ąžuolui

tai vis dar gyveni sowietmety? Tinka toks girdėtas posakis kuris pakeitus vieną žodį skambėtų taip: ,,Sovietmetį galima išimti iš žmogaus gyvenimo o va iš jo smegenų tikrai ne" Tik gal reikėtų sakyti ne ,,žmogaus" o ,,beretinio"?:D)

Ąžuolas

Tokie sovietiniai vargetos. Todėl vietoj smegenų, tik košelė. Silpnaprotystės požymiai ir veiksmai atitinkami. Tikiu jaunimu. Tikiu nauja karta be potrauminio streso sindromo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS